Ανησυχία στις ΗΠΑ - Η Ρωσία με τους S-500 πέτυχε στόχο στα 481 χλμ!

sputnik - Valeriy Melnikov
Freepen.gr - Η Ρωσία διενήργησε δίχως τυμπανοκρουσίες τη μεγαλύτερη δοκιμή βλήματος επιφάνειας-αέρος στον κόσμο, σύμφωνα με πηγές με άμεση πρόσβαση στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ γνώση της αμερικανικής μυστικότητας σχετικά με το πρόγραμμα όπλων σύμφωνα με το cnbc.com.

Το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-500 έπληξε επιτυχώς έναν στόχο στα 299 μίλια ήτοι 481 χλμ μακριά, τον οποίο οι Η.Π.Α εκτιμούν ότι είναι 50 μίλια (80 χλμ) πιο μακριά από οποιαδήποτε γνωστή δοκιμή, δήλωσαν οι πηγές που μίλησαν στο CNBC με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι το επίγειο σύστημα πυραύλων είναι ικανό να παρακολουθεί υπερηχητικούς πυραύλους, drones και αεροσκάφη, καθώς και αεροσκάφη τύπου stealth όπως το F-22 και το F-35. Το σύστημα S-500 θα διευρύνει τις δυνατότητες του Κρεμλίνου για την επίτευξη πολλαπλών στόχων με απεργίες ακρίβειας. Όταν τεθεί σε λειτουργία θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, την Ανατολική Ασία και αλλού.

Η Ρωσία ισχυρίζεται επίσης ότι το σύστημα έχει μια εμβέλεια δράσης ικανή να καταστρέψει αντικείμενα που πετούν σε απόσταση 62 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της Γης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail