Κοντά στους S-400 και η Σαουδική Αραβία - «Προχωράμε πάρα πολύ καλά»

Freepen.gr - Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στη Μόσχα, Rayed Krimly δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την αγορά του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 "προχωρούν καλά" και οι δύο πλευρές επεξεργάζονται τεχνικά στοιχεία της σύμβασης.

"Υπογράψαμε τη σύμβαση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του βασιλιά, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η υλοποίηση των απαιτούμενων τεχνικών λεπτομερειών και της μεταφοράς τεχνολογίας καθώς επίσης άλλες τεχνικές λεπτομέρειες μεταξύ εμπειρογνωμόνων και των δύο πλευρών ... Οι ειδικοί πρέπει να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις τους, δεν μπορούμε να δώσουμε μια ημερομηνία για το τέλος των συζητήσεων, αλλά προχωράμε με πολύ θετικό τρόπο", ανέφερε ο Krimly στο Sputnik σε συνέντευξη την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι πολλές αντιπροσωπίες συζητούσαν για το θέμα.

Στις 5 Οκτωβρίου, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το γραφείο πληροφόρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας (FSVTS) επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση του συστήματος αεράμυνας S-400, το αντι-αρματικό σύστημα Kornet-M, εκτοξευτές ρουκετών Tos-A1, εκτοξευτές βομβίδων AGS-30 και  Kalashnikov AK-103, κατά την επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Rostec Corporation, Σεργκέι Τσεμέζοφ, είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχουν υπογραφεί ακόμα συμβόλαια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail