Τουρκία: Οι S-400 θα είναι αυτόνομοι - Δε θα ενσωματωθούν στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Ο υφυπουργός Αμυνας της Τουρκίας, İsmail Demir δήλωσε ότι η χρήση του συστήματος αεράμυνας S-400 που θα αποκτηθεί από τη Ρωσία θα είναι τρόπον τινά στα πλαίσια μιας αυτόνομης λειτουργίας χωρίς να ενσωματωθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Demir απήντησε στις ερωρήσεις του Hakan Çelik για το CNN Türk, για μια ευρύτερη σειρά θεμάτων όπως το εγχώριο ελικόπτερο, η παραγωγή τουρικού μαχητικού αεροσκάφους, εγχώριου συστήματος πυραυλικής αεράμυνας αλλά και τα F-35 όπου ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια συμφωνία από χρόνια, η Τουρκία είναι συνεργάτης του προγράμματος και δε βλέπει ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις δυνατότητες των S-400 οι οποίοι θα έχουν ολοκληρωθεί το 2019 και πως θα αποτελούν την κορυφή της αεράμυνας. Έδωσε όμως έμφαση και στο ότι το 2022-2023 θα είναι έτοιμο και το τουρκικό σύστημα αντι-αεροπορικής άμυνας Hisar.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail