Η Ινδία αγοράζει S-400 από τη Ρωσία με 6,2 δις δολάρια - Τρέχουν να βάλουν φρένο οι ΗΠΑ

Freepen.gr - Η Ινδία έχει ολοκληρώσει τις συνομιλίες με τη Ρωσία για τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400, ανέφεραν ινδικά ΜΜΕ.

"Οι διαπραγματεύσεις για την αγορά του προηγμένου συστήματος έχουν ήδη γίνει", ανέφερε μια ινδική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συμφωνία για την προμήθεια του Ινδικού Στρατού με το νέο αντιπυραυλικό σύστημα θα πραγματοποιηθεί πριν από την ετήσια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ινδού Πρωθυπουργού Narendra Modi τον προσεχή Οκτώβριο.

Η Μόσχα και το Νέο Δελχί εξετάζουν επίσης μεθόδους για την προστασία των συμφωνιών από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του νόμου JASTA.

"Υπάρχει ανησυχία ότι οποιαδήποτε χώρα που αποκτά το σύστημα θα περιπλέξει τη δυνατότητα διαλειτουργικότητας (με τις δυνάμεις των ΗΠΑ)", δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής εξοπλισμών Mac Thornberry σε απάντηση σε ερώτηση του ΕΤ.

Διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα της αγοράς S-400 ήταν πέρα ​​από τις προβλεπόμενες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ο Thornberry δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ινδία θα «πάρει το χρόνο» που χρειάζεται και θα εξετάσει προσεκτικά την απόκτηση του συστήματος.

Η Ινδία βρίσκεται στο δρόμο για την απόκτηση του αεροπορικού αμυντικού συστήματος από τη Ρωσία έναντι ενός ποσού 6,2 δις δολαρίων.

Τα μέλη των επιτροπών των ΗΠΑ συνέδεσαν τη μεταφορά τεχνολογίας υψηλής τεχνολογίας για το σχέδιο παραγωγής ινδικών μαχητικών αεροσκαφών με τους S-400:

"Η Ινδία θέλει να έχει περισσότερη τεχνολογία για την κοινή χρήση και την παραγωγή, όπως το F-16. Το ζήτημα είναι όταν μιλάμε για τεχνολογία και στη συνέχεια υπάρχει το S-400 ... έχουμε κάποιες ανησυχίες που έχουμε φέρει σε διάφορα επίπεδα της κυβέρνησής σας", δήλωσε ο Harry Ceuller, μέλος των Δημοκρατικών του Κογκρέσου, ο οποίος εκπροσωπεί το Τέξας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail