Ρωσία: Ανάπτυξη νέου υποβρύχιου drone ικανού να καταστρέψει εχθρικές ναυτικές βάσεις

Freepen.gr - Η Ρωσία αναπτύσσει ένα ισχυρό υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος που θα μπορεί να φέρει μια πυρηνική κεφαλή με χωρητικότητα μέχρι 2 μεγατόνους για να καταστρέψει τις ναυτικές βάσεις του εχθρού, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

"Θα είναι δυνατή η τοποθέτηση διαφόρων πυρηνικών φορτίων στην «τορπίλη» του θαλάσσιου συστήματος πολλαπλών χρήσεων Poseidon, με τη μονή θερμοπυρηνική κεφάλη παρόμοια με το Avangard και μέγιστη χωρητικότητα μέχρι 2 μεγατόνους σε ισοδύναμη TNT» δήλωσε μια ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Με τον πυρηνικό του πυρομαχικό, ο Poseidon «σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για να καταστρέψει τις ενισχυμένες ναυτικές βάσεις ενός δυνητικού εχθρού», ανέφερε η πηγή.

Χάρη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του, ο Poseidon θα προσεγγίζει τον στόχο σε μια διηπειρωτική εμβέλεια σε βάθος πάνω από 1 χλμ. και με ταχύτητα 60-70 κόμβων (110-130 χλμ. / ώρα), ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με την έκθεση, το drone Poseidon θα ενταχθεί στο ρωσικό ναυτικό υπό το υπάρχον πρόγραμμα εξοπλισμών για την περίοδο 2018-2027 και θα μεταφέρεται από ένα νέο ειδικού τύπου υποβρύχιο που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Ναυπηγείο Sevmash.

Ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού Σεργκέι Κορόλιεφ ανέφερε ότι το νέο όπλο θα επέτρεπε στο στόλο να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών σε ύδατα στην εχθρική επικράτεια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ναυτικό διοικητή, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι δοκιμές του βασικού στοιχείου Poseidon.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail