Τι θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά σε λίγο καιρό

Εδώ και αρκετό καιρό σημειώναμε ότι η ψευδοαλληλεγγύη η οποία μεταφράζεται σε ένα "περάστε κόσμε" και σε ένα πολλαπλάσιο υπεράριθμο στοίβαγμα στα πολλά μικρά Αουσβιτς θα έχει συνέπειες. Οι συνέπειες αυτές είναι κλιμακωτές, με την έννοια πως (θα) έχουν μια εξέλιξη όσο η χώρα μας παραμένει ένας τροχονόμος που ανάβει πράσινο σε όλους.

Του Στρατή Μαζίδη

Είτε σκοτώθηκαν, είτε όχι Κούρδοι (προσωπικά δεν πιστεύω τις ελληνικές αρχές) μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η συμπλοκή. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη. Ούτε πρέπει να ξεχνάμε παλαιότερες εξεγέρσεις με φωτιές και επεισόδια στα νησιά. 

Για την ώρα οι συμπλοκές και τα επεισόδια περιορίζονται μόνο μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και είναι απορίας άξιον αφού ούτε αστυνόμευση ούτε επιτήρηση υπάρχουν. Δεν είναι και λίγες οι φορές που διαβάσαμε αναρτήσεις κτηνοτρόφων διαμαρτυρόμενοι για τα κοπάδια τους που όλο και...λιγοστεύουν.

Κάθε στιγμή που μένουν αυτοί οι άνθρωποι μέσα στις υποτιθέμενες δομές φιλοξενίας, ανεβάζουμε ακόμη έναν τόνο την ένταση, το θυμό, την απελπισία και την οργή που θα ξεσπάσει. Η κυβέρνηση φυσικά δεν ενδιαφέρεται. Νομίζει ότι αποθηκεύει κιβώτια και όχι ανθρώπους. Όχι η Κύπρος, αλλά πλέον η Λέσβος, η Σάμος και τα άλλα νησιά βρίσκονται μακριά. Οι γηγενείς κάτοικοι "ας κόψουν το λαιμό τους" όσο εμείς το παίζουμε αλληλέγγυοι παρκάροντας πεινασμένους και εξαθλιωμένους ως επί το πλείστον παράτυπους μετανάστες.

Αλλά όταν καίει μια φωτιά, πόσο ασφαλής είναι αυτός που στέκεται παραδίπλα; Κάποια στιγμή η φωτιά θα βγει εκτός των πολλών μικρών Αουσβιτς.

Και ποια είναι η λύση; 

Μια και απλή. Καταρχήν όσοι προέρχονται από το Ιράκ και τη Συρία μπορούν πλέον να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Στο Ιράκ η ISIS νικήθηκε, στη Συρία ομοίως ενώ πλέον το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι ελεύθερο, ασφαλές και οι απελευθερωθείσες περιοχές μεταμορφώνονται μέρα με την ημέρα. Δεν έχουν κανένα λόγο να κάθονται φυλακισμένοι στα ελληνικά νησιά.

Όσον αφορά τους εκ Μαγκρέμπ και λοιπών ασιατικών χωρών προερχόμενους, θα πρέπει κι αυτοί να φύγουν. Άλλωστε δεν μπήκαν νόμιμα στη χώρα. Εδώ δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν, πόσο μάλλον για αυτούς που θα είναι στα πλαίσια της εκμετάλλευσης και του ξεζουμίσματος. Θα πρέπει να καταλάβει κι ο Μαροκινός που επιλέγει να φτάσει με φθηνό κόμιστρο στην Τουρκία αεροπορικώς, ότι η Ελλάδα δεν είναι πια κατάλληλο πέρασμα.

Τα Αουσβιτς πρέπει να κλείσουν. Αρκετά ταλαιπωρήθηκαν και οι μέσα και οι έξω. Διαφορετικά ας ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.

* photo: RonPorter / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail