Ένα κράτος που αδιαφορεί για τους ντόπιους, σιγά μην ενδιαφερόταν για τους πρόσφυγες


Το πιο πιθανό σενάριο για τα γεγονότα στη Λέσβο είναι ότι δεν υπήρξαν νεκροί καθώς υπάρχει διχογνωμία μεταξύ αυτοπτών μαρτύρων. Όμως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία για το λόγο που Κούρδοι και Γιεζίντι δέχθηκαν επίθεση.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Τόσο οι αυτόπτες μάρτυρες όσο και από μέλη ξένων ΜΚΟ που βρίσκονται στο νησί όπως ο Roman Kutzowitz που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι οι Κούρδοι κι οι Γιεζίντι δέχθηκαν επίθεση επειδή οι φανατικοί μουσουλμάνοι θεωρήσαν ότι δε νήστεψαν για το ραμαζάνι.

Το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρεται για τους πραγματικούς πρόσφυγες. Έβαλε Γιεζίντι θύματα γενοκτονίας από ισλαμιστές στο ίδιο στρατόπεδο με φανατικούς μουσουλμάνους.

Για κεφάλια ενδιαφέρεται όχι για αλήθειες.

Όσο για τους Ελληνες ανθρωπιστές το μόνο που τους απασχολεί είναι η ιδεοληψία τους. Αν δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο δυτικός ιμπεριαλισμός, δεν ενδιαφέρονται. Σα γνήσιοι ρατσιστές ενδιαφέρονται για την κοσμοθεωρία τους. Όσοι έρχονται είναι πρόσφυγες, όλοι οι προσφυγες είναι καλοί, η Δύση φταίει για τα θύματα.

Λυπάμαι για αυτούς που έφυγαν τρομαγμένοι από τον ισλαμικό τρόμο και τον βρίσκουν να προστατεύεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.


* photo: Alexas_Fotos / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail