Το πρόβλημα λέγεται Γερμανία - Πρέπει να συμβεί κάτι πριν η χώρα με το ποινικό μητρώο καταστρέψει ξανά την ήπειρό μας

Η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα της Ευρώπης δεν έχει σχέση αυτού καθεαυτού με το κοινό νόμισμα, με το ευρώ, αλλά με τη Γερμανία – ενώ η Ευρωζώνη είναι πράγματι μία ερμητικά κλειστή φυλακή χωρίς έξοδο κινδύνου, με αποτέλεσμα όποια χώρα το επιχειρήσει να είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη.


Μεταξύ άλλων επειδή θα τοποθετηθεί αυτόματα στο στόχαστρο της Γερμανίας και της ΕΚΤ που ασφαλώς δεν θα ήθελαν να επιτύχει, δίνοντας θάρρος σε όλα τα υπόλοιπα κράτη – κάτι που δεν ισχύει για τις χώρες που δεν είναι ακόμη μέλη.

Η αλήθεια είναι επίσης πως η Γερμανία τρέφεται αχόρταγα από τις σάρκες των εταίρων της, τόσο μέσω του ευρώ, όσο και από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ως εξής: (α) με την ύπουλη πολιτική του μισθολογικού dumping, (β) με την αντίστοιχη της φτωχοποίησης του γείτονα, (γ) με το υποτιμημένο ευρώ παρά τα τεράστια πλεονάσματα της (σχεδόν 300 δις $ ετησίως!) που θα είχαν καταστήσει ασύμφορο το μάρκο, (δ) με τον πάμφθηνο δανεισμό της (κάτω του 1%, έναντι 3% των Η.Π.Α.), (ε) με την κατοχή και λεηλασία χωρών όπως η Ελλάδα, (στ) με την εισροή τεράστιων κεφαλαίων από την ευρωπαϊκή περιφέρεια λόγω της ασφάλειας που νοιώθουν, (ζ) με την αντίστοιχη εισροή εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού από τα κράτη του νότου, κόστους μόνο για την Ελλάδα άνω των 100 δις € κοκ.

Επομένως θα πρέπει να συμβεί κάτι, πριν καταστρέψει αυτή η χώρα που δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο ξανά την ήπειρο μας – ενώ δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με το ότι δεν πρόκειται να αλλάξει συμπεριφορά, εάν δεν αναγκασθεί βίαια από μία ισχυρότερη δύναμη για να το κάνει. Όπως είχε πει άλλωστε ο Keynes, ο μοναδικός τρόπος για να διαπραγματευθείς με τη Γερμανία είναι να της επιβάλλεις αυτό που θέλεις βίαια – χωρίς να της επιτρέπεις την παραμικρή δυνατότητα άρνησης.

Με δεδομένο τώρα το ότι προκαλεί με την ανεύθυνη συμπεριφορά της τη ραγδαία άνοδο του φασισμού, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας δεν είναι μεγάλος – κάτι που ελπίζουμε να αντιληφθούν όλοι οι Ευρωπαίοι, ιδίως οι Γάλλοι, καθώς επίσης οι ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη.

* photo: contemporaryart / pixabay
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...