Τα έβαλε με Γαλλία-Γερμανία ο Ερντογάν: Εσείς Ζορζ και Χανς δεν μπορείτε να μας νικήσετε!

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ξένες δυνάμεις ότι προσπαθούν να «αποδυναμώσουν» το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αφότου η τουρκική κυβέρνηση επέκρινε τη Γερμανία επειδή επέτρεψε τη διεξαγωγή συγκέντρωσης παράταξης της αντιπολίτευσης και ένα γαλλικό περιοδικό (Le Point) για την απεικόνιση του Ερντογάν ως «δικτάτορα».

"Εσείς, Ζορζ, Χανς, δεν μπορείτε να μας νικήσετε. Δεν μπορείτε να βάλετε μια απόσταση μεταξύ μας. Αγαπώ το λαό μου για χάρη του Θεού και ο λαός μου με αγαπά για χάρη του Θεού", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Μάνισα.

Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς η τουρκική κυβέρνηση επέκρινε τις γερμανικές αρχές επειδή έδωσαν το πράσινο φως στο Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) να διεξαγάγει μια συγκέντρωση στη γερμανική πόλη της Κολωνίας στις 26 Μαΐου.

Η Γερμανία έχει νόμους που υποχρεώνουν τους ξένους πολιτικούς να λάβουν άδεια από τις αρχές της χώρας τρεις μήνες πριν από οποιοδήποτε συγκέντρωση και οι πολιτικοί του ΑΚΡ έχουν εμποδιστεί να τρέξουν μια προεκλογική εκστρατεία εκεί.

Ο Ερντογάν κατακεραύνωσε επίσης το γαλλικό περιοδικό Le Point για την πρόσφατη έκδοσή του που περιγράφει τον Ερντογάν χρησιμοποιώντας τον τίτλο "Ο δικτάτορας: Πόσο μακριά θα πάει ο Ερντογάν;"

"Εκείνοι που επιτρέπουν στους τρομοκράτες να συσπειρωθούν υπό την αστυνομική φρουρά, αποτρέποντας παράλληλα όλους τους φίλους μας σε κάθε βήμα που έχουν κάνει, προστατεύουν επίσης με την αστυνομία τις αφίσες που είναι εναντίον μας κάτω από το όνομα του περιοδικού", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Έχω έναν δεσμό με τους ανθρώπους μου, ανεξάρτητα από το ποια αφίσα κρεμάτε και δεν έχει σημασία τι λέτε", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail