Μητρετώδης - Κούκλατζης σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές κι ο Κοτζιάς διαγνώνει πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού αποκαλώντας σύμμαχο την Τουρκία

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με το Γερμανό ομόλογό του, Η. Maas στο Βερολίνο δέχθηκε ερώτηση ως προς το αν ενημέρωσε το συνάδερφό του για την κατάσταση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που τελούν υπό σύλληψη στην Τουρκία.

Ο Νίκος Κοτζιάς απήντησε:

Για το θέμα των αξιωματικών δε συζητήσαμε σήμερα. Το έχουμε συζητήσει συχνά με τη γερμανική πλευρά και θεωρώ ότι, κατά το γεύμα, θα μιλήσουμε ξανά για το θέμα. Πάντως η υπόθεση των δύο αξιωματικών δείχνει ότι η Τουρκία έχει έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό απ’ ότι η Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα συλλάβαμε Τούρκους πολίτες που πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Δικάστηκαν άμεσα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο την επόμενη μέρα, καταδικάστηκαν γιατί παραβίασαν νομοθεσία και την ίδια μέρα εστάλησαν στην Τουρκία. Οι δύο αξιωματικοί μας, εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, βρίσκονται φυλακισμένοι, χωρίς να έχει γίνει δίκη και χωρίς να μας τους επιστρέφουν. Αποτελεί παράδοση στα σύνορά μας, πολλές φορές, στρατιώτες και αξιωματικοί να αποπροσανατολίζονται, να περνούν δέκα μέτρα πέρα από τη μία ή από την άλλη πλευρά. Είμαστε και οι δύο χώρες, τόσο η Τουρκία όσο κι εμείς, χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει ότι είμαστε σύμμαχοι- εταίροι κι όχι εχθροί, και γι’ αυτό αυτός ο απολυταρχισμός κι αυτή η παραβίαση των διεθνών εθίμων και των παραδοσιακών σχέσεων που είχαμε στα σύνορα δεν είναι κάτι που μπορούμε να δεχτούμε ή κάτι στο οποίο μπορούμε να δείξουμε κατανόηση. Θεωρώ ότι είναι ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού.

Ο Ελληνας υπουργός κάνοντας πολιτική...υψηλού επιπέδου διαγνώνει πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού  ενώ οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν τρεις μήνες στις φυλακές. Κατά το Νίκο Κοτζιά με δύο αιχμαλώτους στη φυλακή, τρεις επακουμβήσεις ή αν προτιμάτε απόπειρες βύθισεις ελληνικών πλοίων και διαρκείς προκλήσεις, η Τουρκία δεν είναι εχθρός.

Φυσικά υπάρχει και ο φυλακισμένος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί αλλά αυτόν ακόμη δεν τον έχει ανακαλύψει η Αθήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail