Ο φυλακισμένος σπουδαίος Ελληνας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί γράφει για τη Γενοκτονία για την οποία κάποιοι άλλοι χ...στηκαν κι είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν

Freepen.gr - Ο σπουδαίος Ελληνας, ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί συνεχίζει τον αγώνα του μέσα από τις τουρκικές φυλακές της Ανατολίας για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση των λαών.

Για το Γιάννη-Βασίλη δε θα ακούσουμε να λέει κουβέντα ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Κοτζιάς κι ας είναι πλέον παραπάνω από ένα χρόνο στη φυλακή. Κι ας επιτελεί εθνικό έργο. Αν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη ξεχάστηκαν, για την Ελλάδα ο Γιάννης-Βασίλης είναι λες και δεν υπάρχει.

Την ώρα που κάποιοι χέστηκαν για το αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες και πήγαν στην εκδήλωση της Γενοκτονίας από υποχρέωση και κάποιοι σκέπτονται να τους κατεβάσουν ως υποψηφίους, ο Γιαννης-Βασίλης έστειλε ενα συγκλονιστικό μήνυμα του φυλακισμένου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί για τη 19η Μαΐου, για την Αλήθεια, για την Νίκη.

Το μήνυμα του Γιάννη Βασίλη για ανάγνωση και παραδειγματισμό, σε μετάφραση Θεοφάνη Μαλκίδη όπως το έχει αναρτήσει στο δικό του μαχητικό ιστολόγιο έχει ως εξής:

Μπήκαμε στην Εβδομάδα της "καταστροφής" για εμάς. Αλλά βλέπω ότι η μεγάλη καταστροφή για εμάς συνεχίζεται. 

Αντί να ακούσουμε τις θλίψεις μας, εξακολουθούμε να έχουμε πληγές σ΄αυτά τα εκατό χρόνια. Όπως ήδη γνωρίζετε, είμαι φυλακισμένος για ένα χρόνο και τρεις μήνες για «προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ» λόγω των αναφορών μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μαζικής ενημέρωσης, για όλα αυτά που οι άνθρωποι μας έχουν βιώσει στο παρελθόν στη Μαύρη Θάλασσα. 

 Σήμερα που είμαι φυλακισμένος εξακολουθώ να είμαι εκτεθειμένος όσον αφορά τα δικαιώματά μου, το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, μια ομάδα ανθρώπων στην Ευρώπη δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με ένα θρησκευτικό ζήτημα. 

Ωστόσο στην Τουρκία μία από τις σημαντικές διαλέκτους δολοφονείται και βεβαίως οι υπεύθυνοι συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Έχουμε χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και χιλιάδες παιδιά που απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους εκείνη την εποχή. 

Γιατί αυτό το έγκλημα δεν αναγνωρίζεται; Γιατί όταν αρχίζουμε να ρωτάμε για τα θύματα εκείνων που ζούσαν πριν από εκατό χρόνια, μας φυλακίζουν; Γιατί δεν είναι ο νόμος αυτής της χώρας ίσος με όλους; Ζούμε σε αυτή τη χώρα για εκατό χρόνια θυματοποίησης. Το έχουμε δει στη χώρα και νομίζουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κάτι να αλλάξει, αφού όλο και περισσότερα από τα τραύματά μας αιμορραγούν και ο πόνος μας επαναλαμβάνεται καθημερινά. 

Ναι, είμαστε σε μια Μεγάλη Εβδομάδα πένθους για εμάς και αυτήν την εβδομάδα σας προσφέρω τις ευχαριστίες μου στους φίλους μου που μοιράζονται τα χαιρετισμούς μας αντί να πανηγυρίζουν. Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να λέμε ότι είμαστε εδώ μέχρι εκείνη την ημέρα...... Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail