Έλληνες και Ιταλοί πιλότοι θα περιπολούν στον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου - Πότε ξεκινούν

Freepen.gr - Η Ιταλία και η Ελλάδα θα ξεκινήσουν τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Μαυροβούνιο στις 5 Ιουνίου 2018. Το Μαυροβούνιο προσχώρησε στο ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούνιο. Καθώς η χώρα δε διαθέτει δικά της αεροσκάφη, ζήτησε από τους Συμμάχους να βοηθήσουν στην εξασφάλιση του εναέριου χώρου του. Οι αποστολές περιπολίας του ΝΑΤΟ προστατεύουν τον εναέριο χώρο των συμμάχων που δεν έχουν τη δική τους αεροπορία. Επί του παρόντος υπάρχουν πολλές αντίστοιχες αποστολές σε όλη την Ευρώπη.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία περιπολούν στις χώρες της Βαλτικής, δηλαδή σε Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία. Η Ιταλία βοηθά επίσης συστηματικά στην προστασία του σλοβενικού εναέριου χώρου, ενώ η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει αεροπορικές περιπολίες στη Ρουμανία.

Εν προκειμένο το Μαυροβούνιο συμβάλλει στην κοινή ασφάλεια της Συμμαχίας παρέχοντας στρατεύματα στην εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στη χρηματοδοτική στήριξη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η Ιταλία και η Ελλάδα θα βοηθήσουν στην προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail