Έξω φρενών στην Ταϊβάν - Το Πεκίνο εξανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να "εντάξουν" το νησί στην Κίνα!

Freepen.gr - Περίπου 20 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η British Airways και η Lufthansa, άρχισαν να αναφέρονται στην Ταϊβάν ως τμήμα της Κίνας, μετά από μια οδηγία του Πεκίνο με την απειλή επιβολής κυρώσεις σε αντίθετση περίπτωση.

Οι ιστοσελίδες κράτησης πτήσεων αυτών των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζουν τα εξής: "Ταϊπέι, Ταϊβάν - Κίνα, TPE, Ταϊπέι" κατά την κράτηση πτήσεων προς και από την Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Ενώ το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της Κίνας, η Ταϊβάν υπερασπίζεται έντονα την ανεξαρτησία της, απειλώντας ακόμη και με πόλεμο την ηπειρωτική χώρα, αν επιχειρήσει εισβολή.

Στις 25 Απριλίου, η διοίκηση πολιτικής αεροπορίας της Κίνας απέστειλε επιστολή σε 36 ξένες αεροπορικές εταιρείες που τους διέταξαν να αναφέρονται στο εξής ρητά στην Ταϊβάν ως τμήμα της Κίνας. Οι αερογραμμές έχουν προθεσμία μέχρι το Σαββατοκύριακο να συμμορφωθούν με τις επιταγές της Κίνας, διαφορετικά θα τους απαγορευθεί να πετάξουν από και προς την Κίνα , έναν κίνδυνο που θα προτιμούσαν να αποφύγουν δεδομένης της τεράστιας αγοράς της.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα στις προσπάθειες της Κίνας να εκφοβίσει, να εξαναγκάσει και να απειλήσει για την επίτευξη των πολιτικών τους στόχων", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν σε δήλωση που ανέφερε η Associated Press. Η Ταϊβάν καλεί όλες τις χώρες του κόσμου να σταθούν μαζί στον αγώνα για ελευθερία του λόγου και του επιχειρειν. Επίσης καλεί τις αεροπορικές εταιρείες να μην ενδώσουν στις απαιτήσεις της Κίνας

Photo: Swys001 / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail