Σάλος με άρθρο της Αυγής - Να μην ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού αλλά να ψηφίζουν οι μετανάστες

Freepen.gr - Σάλο έχει προκαλέσει άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ μέσα από το οποίο σημειώνεται ότι δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Ελληνες του εξωτερικού. Απεναντίας υποστηρίζεται πως δεν είναι δυνατό να ψηφίζει οι απόδημοι Ελληνες και όχι οι εν Ελλάδι μετανάστες, οι οποίοι όπως σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα της χώρας.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού είναι πολύ σημαντικό. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως δεν εξυπηρετεί τη σημερινή κυβέρνηση. Ειδικότερα το σημερινό πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να σαρωσεί κυριολεκτικά αν ψήφιζαν σε πρώτο στάδιο έστω μόνο όσοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων.

Ωστόσο το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί ευαίσθητες προσεγγίσεις. Πχ είναι ένα ζήτημα να έχουν δικαίωμα ψήφου άνθρωποι που δεν έχουν κάποια υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα αλλά να συναποφασίζουν με όσους έμειναν πίσω. Ομοίως όμως είναι πολύ σοβαρό να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε ανθρώπους που μπήκαν μαζικά στη χώρα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις με παράνομο τρόπο.

Το ποιοι πρέπει και ποιοι δεν πρέπει να ψηφίζουν, έχει ευρύτερες προεκτάσεις και επηρεάζει άμεσα το αύριο μιας χώρας, ειδικά όπως η Ελλάδα που βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

* φωτο: Comfreak / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail