Οι κάτοικοι της Αφρίν διηγούνται το μαρτύριο που ζουν καθημερινά

Freepen.gr - Οι αρμόδιες αρχές του YPG και του καντονίου της Αφρίν αποφάσισαν να εξέλθουν από την πόλη προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω σφαγές από τις κατεχόμενες τουρκικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους συμμάχους τους (DAESH και Free Syrian Army). Οι άνθρωποι έφυγαν από την πόλη και μετακόμισαν στις περιοχές Sherawa και Shehba, αφού υπέστησαν βαριές βομβιστικές επιθέσεις αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Ωστόσο, ορισμένες οικογένειες που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κέντρο της πόλης και στα γύρω χωριά, υποβάλλονται σε δίωξη του τουρκικού κράτους και των συμμάχων του.

Πολλές οικογένειες που βρίσκονται ακόμα στην πόλη και τα χωριά υποβάλλονται σε βασανιστήρια από συμμορίες ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία κατασχέθηκαν. Η οικογένεια Η.Β. διέφυγε επίσης εξαιτίας της δίωξης των συμμοριών στην Αφρίν και ήρθε στο καντόνι της Σεχμπά. Η X.H.B διηγήθηκε στο ANF τις τραυματικές της εμπειρίες. Είπε ότι οι συμμορίες εισέβαλαν διαρκώς στο σπίτι τους και βασάνιζαν το σύζυγό της για πολλές ημέρες.

Η XHB ανέφερε ότι αλλάζουν διαρκώς χωριά λόγω των επιθέσεων: "Είχαμε δραπετεύσει στο χωριό Birchika και μετά από δύο μέρες ήθελα να επιστρέψω στο σπίτι μου, αλλά δεν μου επέτρεψαν να επιστρέψω στο χωριό, και στη συνέχεια έπρεπε να πάμε στο Basûtê. Μείναμε εδώ για δύο εβδομάδες. Αλλά δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε περισσότερο, έπρεπε να φύγουμε και πάλι. Έτσι πήγα στο σπίτι του αδελφού μου στο Beradê ".

«Έχουμε εγκατασταθεί στο σπίτι του αδελφού μου και οι συμμορίες έρχονται στο σπίτι και μας λένε "Τι κάνεις εδώ που σου είπε ότι μπορείς να επιστρέψεις;" Απειλούσαν τον άντρα μου με θάνατο, τότε τον πήραν μακριά και τον βασάνισαν τόσο πολύ που αργότερα δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του".

Η XHB είπε ότι όλα τα σπίτια του χωριού λεηλατήθηκαν από τις συμμορίες και πρόσθεσε: «Έμπαιναν στα σπίτια του χωριού και έβγαλαν ό,τι καινούριο υπήρχε και όλα τα κοτόπουλα του αδερφού μου, έκλεψαν τα πρόβατα των γειτόνων μας και όλα αυτά τα βλέπαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Στεκόμασταν και παρακολουθούσαμε. Φοβόμουν τόσο πολύ, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απλά να τους κοιτάξουμε».

Η HB, επιβεβαιώνοντας ότι οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούσαν να βγουν εξαιτίας των επιθέσεων των συμμοριών, δήλωσε: "Κανείς δεν μπορεί να βγει μετά από πέντε το απόγευμα. Θα μας πουν:" μείνετε στα σπίτια σας και κλείστε τις πόρτες "Έρχονταν κάθε βράδυ και μας απειλούσαν, είπα στον σύζυγό μου ότι πρέπει να φύγουμε και μια βροχερή μέρα φύγαμε τα μεσάνυχτα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail