Σοβαρό επεισόδιο Μόσχας-Κιέβου: Ουκρανοί ένστολοι απείλησαν και προπηλάκισαν Ρώσο διπλωμάτη

Ukrainian servicemen during military drills © Gleb Garanich / Reuters
Freepen.gr - Ουκρανοί στρατιωτικοί συμπεριλαμβανομένων καμουφλαρισμένων "ελεύθερων σκοπευτών" επεδίωξαν να μιλήσουν με ένα Ρώσο διπλωμάτη, μετά από ομιλία του κατά τη διάρκεια συνάντησης στο αρχηγείο του ΟΗΕ στο Κίεβο, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το περιστατικό όπως αναφέρει το RT έλαβε χώρα σε εκδήλωση που χρηματοδοτήθηκε από την Ουκρανία αφιερωμένη στο θέμα των ψεύτικων ειδήσεων και προπαγάνδας. Η σεκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου υπό την αιγίδα της Επιτροπής Πληροφοριών του ΟΗΕ, η οποία είναι επικουρικό όργανο της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Ρώσος διπλωμάτης Maksim Buyakevich στην ομιλία αντέκρουσε πολλούς ισχυρισμούς των Ουκρανών αντιπροσώπων. Ωστόσο τα πράγματα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, οδηγήθηκαν σε άλλο επίπεδο.

Ο Buyakevich μετά το τέλος της εκδήλωσης προσεγγίσθηκε από αρκετούς άνδρες με στολή που ήταν παρόντες στην εκδήλωση και εισήχθησαν από την ουκρανική πλευρά ως βετεράνοι της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην ανατολή της χώρας και «ελεύθερους σκοπευτές από τη νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι άνδρες, σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες του Buyakevich, εκφοβίζοντάς τον και κατέληξαν να απειλούν να επιτεθούν στο Ρώσο αντιπρόσωπο.

"Οι καμουφλαρισμένοι άνθρωποι έτρεχαν για τον ΟΗΕ, φώναζαν, τραβούσαν φωτογραφίες από Ρώσους διπλωμάτες και εκτόξευαν απειλές. Μιλάμε για άμεσες απειλές", δήλωσε ο Ζαχάροβα.

Επιπλέον, όταν η Ζαχάροβα απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών του ΟΗΕ, Jan Kickert, σχετικά με το απαράδεκτο μιας τέτοιας συμπεριφοράς την Παρασκευή, αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν εγκρίθηκε η εκδήλωση που χρηματοδοτήθηκε από την Ουκρανία.

"Η επιτροπή δεν χορήγησε άδεια ούτε συμφώνησε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση, πράγμα που σημαίνει ότι η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας, παρουσιάζοντας τη συνάντηση στο πλαίσιο της εργασίας της Επιτροπής Πληροφορικής και αφιερώνοντάς την σε ψευδείς ειδήσεις και προπαγάνδα, έκανε αυτό που κατηγορούσε", είπε ο Ζαχάροβα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail