Σουηδική εφημερίδα προειδοποιεί: μια εισβολή στη Ρωσία θα είναι «στρατιωτικός εφιάλτης»

Russian army soldiers in winter camouflage © Kazbek Basayev / Reuters
Freepen.gr - Μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ρωσία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα «στρατιωτικό εφιάλτη» για οποιοδήποτε στρατό, σύμφωνα με την κατάταξη των πιο δύσκολων χωρών για εισβολή, που καταρτίστηκε από τη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Η στρατιωτική δύναμη, το μέγεθος της επικράτειας και η δυσκολία του εδάφους είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων που καθορίζουν την αμυντική ικανότητα της χώρας, γράφει η εφημερίδα.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, οι Σουηδοί δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι «όποιος σκέπτεται να εισβάλει στη Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμος να χειριστεί όλα τα είδη εδάφους». Ο εχθρός θα αντιμετωπίσει ερημωμένα βουνά, αδιαπέραστα βάλτους, παγωμένη τούνδρα, δύσβατα ποτάμια και σκοτεινά δάση, σημειώνει το άρθρο και επισημαίνει πως τα καυτά καλοκαίρια καθώς επίσης οι δροσεροί χειμώνες θα αποτελέσουν έξτρα πρόκληση.

«Και έπειτα έχουμε τους ίδιους τους Ρώσους, οι οποίοι εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχοντας συμμετάσχει τόσο σε μεγάλους πολέμους όσο και σε ανταρτοπόλεμο, έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία» ανέφερε το άρθρο.

Τα συμπεράσματα της Svenska Dagbladet υποστηρίζονται από την ίδια τη Ρωσική ιστορία, καθώς η χώρα δεν κατακτήθηκε ποτέ από τη δημιουργία ενός κεντρικού κράτους στη Ρωσία στις αρχές του 15ου αιώνα. Οι Ρώσοι έχουν αποτρέψει όλες τις προσπάθειες εισβολής στη γη τους, νικώντας μεταξύ άλλων τους στρατούς του Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα το 1812 και του ναζιστικού δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ το 1941-45 - οι οποίοι αμφότεροι θεωρούνταν ασταμάτητοι εκείνη την εποχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail