Τούρκοι αξιωματικοί έσπασαν στην κυριολεξία στα δύο το κεφάλι στρατιώτη κουρδικής καταγωγής για ένα τραγούδι

Freepen.gr - Ο Fikret Aydemir, ένας Κούρδος από το Agri που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στο Van, σαπίστηκε στην κυριολεξία στο ξύλο από ανωτέρους τους επειδή τραγουδούσε ένα κουρδικό τραγούδι.


"Το κρανίο του είχε σχεδόν σπάσει στα δύο", ισχυρίστηκε ένας συγγενής του Fikret Aydemir, ο οποίος αρχικά έπεσε σε κώμα από το ξύλο που έφαγε σύμφωνα με τον ιστοχώρο ειδήσεων Medyablok.

Το περιστατικό ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Lezgin Botan στις 9 Μαΐου μετά από επίσκεψη στο κρατικό νοσοκομείο του Iğdır, όπου ο Aydemir νοσηλεύεται.

Ένας άλλος βουλευτής του HDP, ο Mehmet Emin Yıldırım, πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο νοσοκομείο και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το περιστατικό. "Ο στρατιώτης είπε ότι η ομάδα είχε εμμονή μαζί του και τον παρενοχλούσε όλη την ώρα. Όταν έγινε ο χαμός, μαζεύτηκαν σα συμμορία γύρω του και τον χτύπησαν. Τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο μετά την επίθεση. «Μπορούμε να τον βγάλουμε σήμερα ή αύριο», είπε ο γιατρός. Μίλησα επίσης με έναν συνταγματάρχη που τον επισκέφθηκε. Είπε ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail