Πώς θα καταλάβετε ότι λείπει ψευδάργυρος από τον οργανισμό σας

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο ευρύτερα γνωστό για την τόνωση που παρέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Επιτελεί όμως και άλλες σημαντικές λειτουργίες στο σώμα, καθώς εμπλέκεται μεταξύ άλλων στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη, στην ακοή και στη γεύση.

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε ποικιλία τροφών, τόσο ζωικής όσο και φυτικής προέλευσης, καθώς και σε ορισμένα ενισχυμένα προϊόντα (κυρίως γαλακτοκομικά). Ωστόσο, η έλλειψή του στον οργανισμό δεν είναι σπάνια, κυρίως μεταξύ όσων ακολουθούν μια διατροφή φτωχή σε θρεπτικές τροφές, όσων καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ ή όσων πάσχουν από παθήσεις του πεπτικού συστήματος που δεν επιτρέπουν την επαρκή απορρόφηση του συστατικού. Ακόμη συνηθέστερη δε είναι η ανεπάρκεια ψευδαργύρου, η οποία απαντάται συχνά μεταξύ των ατόμων 60 ετών και άνω.

Δεδομένου ότι ο ψευδάργυρος δεν αποθηκεύεται στο σώμα, σε αντίθεση με άλλα μέταλλα, απαιτείται μια σταθερή πρόσληψη μέσω της διατροφής ώστε να αποφευχθεί η ανεπάρκεια ή η έλλειψή του.

Τι συμβαίνει λοιπόν στον οργανισμό όταν δεν λαμβάνει τον ψευδάργυρο που χρειάζεται;

Τα κυριότερα συμπτώματα της ανεπάρκειας και της έλλειψης ψευδαργύρου μπορείτε να τα δείτε πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery.

Πηγή: prevention.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail