Η Κίνα έστειλε μαχητικά και πολεμικά πλοία για να διώξει το αμερικανικό ναυτικό από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας

Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα πλοία και τα αεροσκάφη του είχαν αναπτυχθεί για να αναχαιτίσουν τα πλοία των ΗΠΑ με σκοπό να τα «προειδοποιήσουν για αναχώρηση», καθώς είχαν εισέλθει στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας χωρίς άδεια την Κυριακή.

Σχολιάζοντας το γεγονός το Πεκίνο έκανε λόγο για «πρόκληση» και παραβίαση της κυριαρχίας της Κίνας ενώ το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είναι αποφασισμένο να ενισχύσει την ετοιμότητα του για μάχη, να αυξήσει τα επίπεδα άμυνας και να διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Λόγκαν, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Πεκίνου ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν την κινεζική κυριαρχία στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι το αμερικανικό ναυτικό λειτουργεί στην περιοχή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο:

"Οι αμερικανικές δυνάμεις λειτουργούν καθημερινά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας της Νότιας Κίνας. Όλες οι επιχειρήσεις διεξάγονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πετούν, θα ταξιδεύουν και θα λειτουργούν όπου το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail