Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ: Αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με...ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Στις 3 Μαΐου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε συνάντηση που διοργάνωσε το Center for Strategic and International Studies με διάφορους συμμετέχοντες. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τις τοποθετήσεις του:
  • Ανέλυσε το περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
  • Ανέπτυξε το ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και το ρόλο τους στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
  • Τόνισε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και υλοποιούν οι Ελληνικές ΕΔ για την ανάπτυξη στρατιωτικών συνεργασιών με χώρες των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
  • Επισήμανε ότι οι περιοχικές στρατιωτικές συνεργασίες (πχ Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ) συμβάλλουν στην πληρέστερη αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας.
  • Τόνισε ότι η Τουρκία επιδεικνύει συνεχή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο, με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν την εν λόγω συμπεριφορά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
  • Ανέπτυξε την υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, η οποία είναι εξαιρετική και ανέλυσε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της, στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, της ανταλλαγής πληροφοριών καθώς και του αμυντικού υλικού.
  • Σημείωσε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις αμυντικές της υποχρεώσεις προς το ΝΑΤΟ, τονίζοντας παράλληλα τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας.
  • Επισήμανε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ευρίσκονται σε στάδιο αναδιοργάνωσης, στο πλαίσιο επαύξησης της αποτελεσματικότητάς τους.
Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πρέσβυ της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χάρη Λαλάκο, καθώς και με το προσωπικό των Ελληνικών ΕΔ το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ελληνο – Αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Nick Larigakis.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...