Σηκώνει ανάστημα η Γαλλία για το Ιράν: Είμαστε υποτελείς στις ΗΠΑ; Ή τις θέλουμε οικονομικό αστυνόμο;


jackmac34
Freepen.gr - «Θέλουμε να είμαστε υποτελείς που υπακούν στις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να κρεμόμαστε από τα πατζάκια τους;» ρώτησε ο Bruno le Maire, υπουργός οικονομίας της Γαλλίας σε συνέντευξη στο Europe 1.

«Θέλουμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ο οικονομικός αστυνομικός του πλανήτη; Ή μήπως εμείς οι Ευρωπαίοι λέμε ότι έχουμε οικονομικά συμφέροντα και θέλουμε να συνεχίσουμε το εμπόριο με το Ιράν ως μέρος μιας στρατηγικής συμφωνίας; », ρώτησε ο Bruno le Maire και πρόσθεσε:« Ήρθε η ώρα όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να ανοίξουν τα μάτια τους ».

Η συνέντευξη του έρχεται μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αποσυρθεί από τη συμφωνία ορόσημο του 2015 που επιδιώκει να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων και την ευρύτερη οικονομική συνεργασία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail