Η τελευταία Παλαιολογίνα!

Στο Λάντρορφ της Κουρνουάλης, στο ναό του Αγίου Λεονάρδου, βρίσκεται και σήμερα ακόμη η τελευταία κατοικία κάποιου Θεόδωρου Παλαιολόγου, ο οποίος κατάγονταν από το Πέζαρο της Ιταλίας και πέθανε τον Ιανουάριο του 1636. 


Στην εγχάρακτη πλάκα του τάφου περιγράφεται ότι ήταν «απόγονος της αυτοκρατορικής γενιάς των τελευταίων χριστιανών Ελλήνων αυτοκρατόρων», όντας δισέγγονος του «δεύτερου αδελφού του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου … του τελευταίου της γενιάς που βασίλεψε στην Κωνσταντινούπολη».

Όντως, στο Πέζαρο, στις αρχές του 17ου αιώνα, κάποιος Θεόδωρος Παλαιολόγος είχε καταδικαστεί για απόπειρα δολοφονίας, όμως κατάφερε να αποδράσει στην Αγγλία. Εκεί, στο Γιορκσάιρ, παντρεύτηκε κάποια Μαίρη Μπολς με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Ένας από τους γιους τους, ο Φερδινάνδος, μετανάστευσε στα νησιά Μπαρμπέιντος.

Εκεί απέκτησε ένα γιο, τον Θεόδωρο, ο οποίος επέστρεψε στη Βρετανία και έζησε στο Στέπνεϊ. Μοναδική απόγονος του Θεόδωρου ήταν ένα κορίτσι με το όνομα Γκόντσκαλ Παλαιολόγου. Με το θάνατό της, γύρω στο 1695, έσβησε και το αυτοκρατορικό γενεαλογικό δέντρο στο ανατολικό Λονδίνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail