Θα γινόταν ποτέ αυτό στην Ελλάδα; Η Συρία σε χρόνο-ρεκόρ παραδίδει στην κυκλοφορία μεγάλο αυτοκινητόδρομο που ήταν κλειστός για 5 χρόνια

Freepen.gr - Μετά από περισσότερα από 5 χρόνια πλήρους κλεισίματος, ο αυτοκινητόδρομος Damascus-Homs-Hama θα είναι από σήμερα ξανά διαθέσιμος στο κοινό μετά από τις απαραίτητες εργασίες.

Η στρατηγική, διπλή οδός M5 ήταν εντελώς εκτός λειτουργίας δεδομένου ότι οι ισλαμιστές είχαν καταλάβει τις περισσότερες από τις περιοχές που έβλεπαν στον αυτοκινητόδρομο, ανοίγοντας πυρ σε βάρος των διερχόμενων οχημάτων σκοτώνοντας τους επιβαίνοντας αλλά και εκτοξεύοντας ρουκέτες στα σημεία ελέγχου του Συριακού Στρατού κατά μήκος του δρόμου.

Μετά την παράδοση των ανταρτών και την εκκένωση προς το βορρά της Συρίας, μεγάλο μέρος του δρόμου υπέστη σοβαρές ζημιές και χρειάστηκε εκτεταμένα έργα ανασυγκρότησης.


Η εξαιρετικά λειτουργική εθνική οδός συνδέει την πρωτεύουσα της Συρίας με τις κεντρικές και βόρειες επαρχίες και θεωρείται μία από τις πιο ζωτικές σε όλη τη Συρία.

Τα έργα ολοκληρώθηκαν ταχύτατα. Η Συρία μολονότι εμπόλεμη, παραμένει μια σοβαρή χώρα με κράτος που λειτουργεί κανονικά ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail