Αίγυπτος και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία 50 ετών για δημιουργία βιομηχανικής ζώνης στο Σουέζ

 (Photo: Reuters)
Freepen.gr - Η Αίγυπτος και η Ρωσία υπέγραψαν μια πενταετή συμφωνία την Τετάρτη για την οικοδόμηση μιας βιομηχανικής ζώνης που το Κάιρο ελπίζει ότι θα προσελκύσει έως και 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις.

Η βιομηχανική ζώνη των 5,25 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων (57 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών) θα βρίσκεται ανατολικά του Port Said στη νέα οικονομική ζώνη του Suez Canal, ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε από τον πρόεδρο της χώρας, Abdel Fattah al-Sisi.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διεθνούς κόμβου για τους κατασκευαστές με εύκολη πρόσβαση για την εξαγωγή αγαθών στην αφρικανική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Η κατασκευή της πρώτης φάσης της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης αναμένεται να κοστίσει περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εμπορίου της Αιγύπτου που αναγγέλλει την υπογραφή της συμφωνίας.

Το συνολικό εμπόριο μεταξύ Αιγύπτου και Ρωσίας το 2017 ανήλθε σε 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Φεβρουάριο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, με τις εξαγωγές του Καΐρου στη Μόσχα να φτάνουν τα 505 εκατομμύρια δολάρια.

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους επενδυτές που έφυγαν μετά την εξέγερση του 2011 με μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων και κινήτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail