Εξοπλιστικό πρόγραμμα 3 δις δολαρίων από τη Βουλγαρία - Τι ετοιμάζεται να ψωνίσει η Σόφια

photo: SeeNews
Freepen.gr - Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει στρατιωτικές δαπάνες ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση 16 μαχητικών αεροσκαφών σε δύο στάδια και 150 τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η αγορά του πρώτου σταδίου οκτώ μαχητικών αεροσκαφών αναμένεται να κοστίσει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί στον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση όπως ανέφερε η εφημερίδα SeeNews την Τετάρτη.

Η Βουλγαρία ξεκίνησε διαγωνισμό για την απόκτηση νέου μαχητικού αεροσκάφους για αντικατάσταση του γηραιού στόλου ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 το 2016. Ωστόσο, το Σεπτέμβριο του 2017, η ad-hoc κοινοβουλευτική επιτροπή που είχε συσταθεί για να εποπτεύει τη διαδικασία επιλογής είχε αποκλείσει κατά τη διαδικασία έναν από τους συμμετέχοντες αδικαιολόγητα.

Η αγορά 150 τεθωρακισμένων οχημάτων θα κοστίσει περίπου 879 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη δήλωση της κυβέρνησης.

Το έργο προβλέπει επίσης την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για τρεις ταξιαρχίες και επιπλέον εξοπλισμό, καθώς και την απαραίτητη εκπαίδευση. Το χρονικό πλαίσιο για την υλοποίηση του σχεδίου είναι 12 χρόνια, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ο κύριος στόχος της προτεινόμενης απόκτησης τεθωρακισμένων οχημάτων είναι να ανταποκριθούν στα πρότυπα του ΝΑΤΟ και να οικοδομήσουν μια δυνατότητα της εγχώριας βιομηχανίας να υποστηρίξει τον κύκλο ζωής του εξοπλισμού και των όπλων που έχει αποκτήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail