Καταγγελίες ότι ισλαμιστές σε ελληνικό στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο επιτέθηκαν σε πραγματικούς πρόσφυγες επειδή δε νήστευαν στο ραμαζάνι

Κούρδοι ακτιβιστές στο twitter κυκλοφορούν βίντεο ισχυριζόμενοι ότι δείχνει επίθεση ισλαμιστών σε Κούρδους Γιεζίντι, σίγουρα μη μουσουλμάνους σε ελληνικό στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο επειδη δε νήστευαν το ραμαζάνι αναφέροντας ότι σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι (σε ορισμένα κουρδικά ΜΜΕ δίνονται και ονόματα) και πως αρκετοί τραυματίστηκαν, κάτι που οι αρχές διαψεύδουν.

Μελίνα Κονταξή

Αν ισχύουν οι καταγγελίες και πρόκειται πράγματι για περιστατικό που έγινε σε ελληνικό χώρο φιλοξενίας προσφύγων θα πρέπει κάποιοι να απαντήσουν για το πώς προστατεύονται οι πραγματικοί πρόσφυγες. Επίσης θα πρέπει να αποσαφηνίσουν με ποια κριτήρια καθορίζεται το ποιος είναι πρόσφυγας.

Το χρωστάνε τόσο στους ντόπιους όσο στους πραγματικούς πρόσφυγες.

Αν δεν ισχύουν οι καταγγελίες και το συμβάν στο παρακάτω βίντεο δεν αφορά κάποιο ελληνικό στρατόπεδο θα πρέπει οι αρμόδιοι να το ξεκαθαρίσουν, αφού διασύρεται η χώρα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail