Να γιατί χρειάζεσαι αμυντική βιομηχανία - 30 ελικόπτερα ATAK πούλησε η Τουρκία στο Πακιστάν για $ 900 εκ.

Freepen.gr - Το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν υπογράψει συμφωνία για την πώληση 30 Τουρκικών ελικοπτέρων ATAK στο Ισλαμαμπάντ έναντι τιμήματος $ 900 εκ..

Ο υφυπουργός Άμυνας της Τουρκίας (SSM) Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα στο κρατικό δελτίο ειδήσεων TRT Haber της Τουρκίας ότι η Άγκυρα προέβλεπε την πώληση ελικοπτέρων επίθεσης T129 ATAK της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στο Πακιστάν.

Η υπογραφή της συμφωνίας αναγγέλθηκε σε ένα εκλογικό μανιφέστο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ), σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu την Πέμπτη.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο στο Anadolu, ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας Rana Tanveer Hussain είχε δηλώσει ότι η χώρα του σχεδιάζει να προμηθευτεί 30 ελικόπτερα επίθεσης και τέσσερα ναυτικά πλοία από την Τουρκία.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν εστιάζεις στη δημιουργία αμυντικής βιομηχανίας και ανάπτυξης δικών σου όπλων. Όχι μόνο καλύπτεις τις ανάγκες σου ώστε να είσαι ανεξάρτητος αλλά αποκτάς και εξαγωγικές δυνατότητες. Να δούμε πότε θα το καταλάβουμε αυτό στην Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail