Την πλήρη παράδοση κι εξευτελισμό του Ιράν αξιώνουν οι ΗΠΑ για να μην προχωρήσουν σε κυρώσεις - Τα 12 αιτήματα

© Raheb Homavandi / Reuters
Freepen.gr - Τις «ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία» ετοιμάζουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών, Mike Pompeo αν το Ιράν δεν ανταποκριθεί σε μια λίστα με 12 αιτήματα.

Η Τεχεράνη θα δυσκολευτεί να «κρατήσει την οικονομία της ζωντανή» αν δεν συμμορφωθεί με τα 12 αιτήματα, τόνισε ο Pompeo.


Μιλώντας στο Heritage Foundation, ένας δεξιό think tank στην Ουάσιγκτον, ο Pompeo αναφέρθηκε στη λίστα με τα 12 προαπαιτούμενα ανάμεσα στα οποία είναι η απόσυρση του Ιράν από τη Συρία, η  απελευθέρωση όλων των Αμερικανών πολιτών, η παύση της υποστήριξης των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, να σταματήσει τον «εμπλουτισμό» του ουρανίου, να δεσμευθεί για τη μη επεξεργασία πλουτωνίου και να επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν τις «ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία», αν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail