Το νέο θηριώδες αποβατικό των ΗΠΑ USS Portland που θέλει να κυριαρχήσει τις επόμενες δεκαετίες

 Photo by Staff Sgt. Zach Holden, Oregon Military Department Public Affairs
Freepen.gr - Το αμερικανικό ναυτικό έθεσε σε υπηρεσία το νέο αμφίβιο αποβατικό του, το USS Portland (LPD-27), σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Όπως αναφέρει το defence-blog.com, το USS Portland είναι το 11ο Σκάφος του Ναυτικού της κλάσης San Antonio. Το τρίτο πλοίο φέρει το όνομα USS Portland. Ωστόσο, είναι το πρώτο πλοίο που λαμβάνει το όνομά του από τη μεγαλύτερη πόλη του Όρεγκον.

"Το USS Portland εισέρχεται σε υπηρεσία σε μια περίοδο δυναμικών προκλήσεων ασφάλειας και είμαι βέβαιος ότι αυτό το πλοίο και το πλήρωμα θα ανταποκριθεί σε αυτές και τις μελλοντικές προκλήσεις εξαιτίας της δύναμης και του ταλέντου των ναυτικών που θα υπηρετήσουν σε αυτό το πλοίο" είπε ο Richard V. Spencer. "Είμαι βέβαιος ότι το USS Portland θα εκπροσωπήσει με υπερηφάνεια τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το λαό του Πόρτλαντ σε ναυτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες δεκαετίες".

Το Πόρτλαντ κατασκευάστηκε με ένα καλά γεμάτο κατάστρωμα για την εκτόξευση και την ανάκτηση των σκαφών εκφόρτωσης και των αμφίβιων οχημάτων και ένα θάλαμο πτήσης για να χειριστεί και τα δύο ελικόπτερα και τα αεροσκάφη MV-22 Osprey με κλίση-ρότορα.

Αρχικά, το Πολεμικό Ναυτικό είχε σχεδιάσει για το Πόρτλαντ να είναι το τελικό σκάφος της κλάσης San Antonio, αλλά οι γερουσιαστές ψήφισαν επιπλέον χρηματοδότηση για το Ναυτικό για να αγοράσει δύο ακόμη της κατηγορίας. Τώρα, το Ναυτικό σχεδιάζει να επεκτείνει την κατηγορία αγοράζοντας επιπλέον 13 LPDs που έχουν κατασκευαστεί με τροποποιημένο σχεδιασμό Flight II, το οποίο θα αντικαταστήσει τα γηράσκοντα αποβατικά στο λιμάνι του νησιού Whidbey Island (LSD-41/49).





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail