Ολοκληρώθηκε η πρώτη υποθαλάσσια γραμμή του Turkstream - Πανηγυρίζει η Gazprom

Freepen.gr - Ολοκληρώθηκαν σήμερα στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας οι εργασίες για την εγκατάσταση σωληνώσεων βαθέων υδάτων για τη γραμμή 1 του αγωγού αερίου Turkstream.

Ο μέσος ρυθμός της τοποθέτησης σωλήνων βαθέων υδάτων που πραγματοποιήθηκε από το πλοίο Pioneering Spirit ήταν 4,3 χλμ / ημέρα. Ο μέγιστος ρυθμός διοχέτευσης σωλήνων έφτασε δύο φορές τον Φεβρουάριο του 2018 τα 5,6 χλμ / ημέρα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο υλοποιείται ταυτόχρονα στην ξηρά στη Ρωσία, την Τουρκία και στη Μαύρη Θάλασσα. Ο τερματικός σταθμός λήψης κατασκευάζεται κοντά στον οικισμό Kiyikoy της Τουρκίας. Με την ολοκλήρωση των τμημάτων ακτογραμμής θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, το Pioneering Spirit θα συνεχίσει με την εγκατάσταση σωληνώσεων βαθέων υδάτων για τη γραμμή 2 το τρίτο τρίμηνο του 2018.

«Η υλοποίηση του έργου TurkStream διεξάγεται με επιτυχία. Έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο - την ολοκλήρωση της Γραμμής 1. Η πρόοδος κινείται με υψηλό ρυθμό. Από τις 7 Μαΐου 2017, όταν ξεκινήσαμε την εγκατάσταση των σωλήνων, έχουν τοποθετηθεί συνολικά 1.161 χιλιόμετρα σωλήνων, δηλαδή το 62% του συνολικού μήκους του αγωγού αερίου. Περιττό να πούμε ότι ο TurkStream θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Τουρκίας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Alexey Miller, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom PJSC.

TurkStream Line 1 Completed

TurkStream Line 1 Completed

TurkStream Line 1 Completed
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail