Απαρχή ανακατατάξεων στην περιοχή - «Η Ρωσία δίνει "δωρεάν" τους S-300 στη Συρία»

Freepen.gr - Το ζήτημα της μεταφοράς των επίγειων συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-300 στο συριακό στρατό έχει ήδη επιλυθεί, όπως ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το θέμα αυτό ήταν «κυρίως σε πολιτικό επίπεδο». Τα συστήματα αεράμυνας S-300 σχεδιάζονται να παραδοθούν στη Δαμασκό στο πλαίσιο στρατιωτικής δωρεάς, καθώς οι "Σύριοι δε διαθέτουν τα χρήματα" και το δάνειο δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της Ρωσίας.

Τα εξαρτήματα του S-300 (σταθμοί ραντάρ, μηχανήματα μεταφοράς φορτίων, αυτοκινούμενες θέσεις διοίκησης, εκτοξευτές κλπ.) σύντομα θα παραδοθούν στη Συρία είτε με μεταφορικά αεροσκαφών είτε με πλοία του ρωσικού ναυτικού, σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα.

Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα η παράδοση να έχει ήδη πραγματοποιηθεί καθώς σε πρόσφατη εκφόρτωση πλοίου στην Ταρσό, όπως σημείωσε η Debkafiles, οι Ρώσοι δημιούργησαν σύννεφα καπνού ώστε να μην καταγραφεί τι παραδόθηκε στη Συρία.

Η πιθανή παράδοση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω ένταση στη Συρία, καθώς ασφαλώς θα προκαλέσει έκρηξη στο Ισραήλ, το οποίο μέχρι πρόσφατα απολάμβανε την ελευθερία κινήσεων στο χώρο της Συρίας για χρόνια. Από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ πραγματοποίησε τουλάχιστον 150 βομβιστικές επιδρομές στη Συρία, σύμφωνα με τον πρώην πρεσβευτή του Ισραήλ στη Μόσχα, Ζβί Μαγκέν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail