Φορτωμένο μέχρι την μπάλα το RoRo Alexandr Tkachenko περνά το Βόσπορο - Το σημείο που δείχνει πράσινο φως το Πούτιν για το πέρασμα του Ευφράτη

Freepen.gr - Ο φωτογραφικός φακός του Yörük Işık (@YorukIsik) συνέλαβε το RoRo Alexandr Tkachenko να περνά έμφορτο μέχρι την μπάλα με πολεμικό εξοπλισμό με κατεύθυνση τη Συρία.

Μόλις προχθές είχε περάσει το ρωσικό μεταγωγικό Tapir γεμάτο εξοπλισμό με προορισμό την Ταρσό (διαβάστε εδώ).

Εν προκειμένω το Alexandr Tkachenko φέρει Project 03160 Raptor, φορτηγά KamAZ & Ural 4320 και το βασικότερο, σκάφη ανέγερσης γεφυρών BMK-Τ. Το πιθανότερο είναι ότι αυτά τα σκάφη προορίζονται για το Ντέιρ Εζόρ στον Ευφράτη όπου όπως φαίνεται εδώ και ορισμένες εβδομάδες σχεδιάζεται μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που θα αποδεσμεύσει τις ενεργειακές πηγές στα ανατολικά του ποταμού.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κατά τους βομβαρδισμούς του συνασπισμού των ΗΠΑ στην περιοχή κατά του συριακού στρατού και των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner πριν λίγους μήνες, το αμερικανικό MoA (και το είχαμε μεταφράσει στη Freepen.gr) είχε αποκαλύψει την ύπαρξη συμφωνίας των Ρώσων με τους τοπικούς φυλάρχους που είχαν μεταπηδήσει από το ISIS στις SDF να παραχωρήσουν την πηγή του φυσικού αερίου του Κονόκο.

Έχουμε ακόμη πολλά να δούμε.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail