Η Ρωσία παρουσιάζει το νέο βαλλιστικό πύραυλο που θα εκτοξεύεται από τα MiG-31

Photo by Aleksandr Shukhov
Freepen.gr - Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις θα παρουσιάσουν δημοσίως το νέο αεριωθούμενο βαλλιστικό πύραυλό τους, που ονομάζεται Kinzhal, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης της ημέρας Νίκης στη Μόσχα στις 9 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το defence-blog.com η Ρωσία πρόκειται να αποκαλύψει το νέο καθοδηγούμενο βαλλιστικό πυραύλο KH-47M2 Kinzhal (Dagger)  που θα εκτοξεύεται από το αεροσκάφος MiG-31 στην παρέλαση της ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου για να τιμήσουν τη νίκη επί της Ναζιστικής Γερμανίας. Ένα ζευγάρι από τροποποιημένα αεροσκάφη MiG-31BM που θα φέρουν τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους θα πετάξει για πρώτη φορά στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Σε συνέντευξη στο TASS την 1η Μαρτίου, ο αρχηγός της Ρωσικής Αεροπορίας, Sergei Surovikin, αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για το νέο KH-47M2 Kinzhal.

Σύμφωνα με το Surovikin, ο KH-47M2 Kinzhal αναπτύχθηκε με βάση το αναβαθμισμένο αεροσκάφος Mikoyan MiG-31. Το νέο σύστημα έχει σχεδιαστεί για χτύπημα σε στόχους σε απόσταση άνω των 2.000 χιλιομέτρων που επιτρέπει στα επανδρωμένα αεροσκάφη να παραμείνουν σε ασφαλή απόσταση.

Σύμφωνα με τις πηγές της ρωσικής βιομηχανίας, ο Kinzhal βασίζεται στην παραλλαγή 9M723-1F του πυραύλου 9M723-1 - όπως χρησιμοποιείται από το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς 9K720 Iskander-M - και τροποποιήθηκε για εκτόξευση στον αέρα χωρίς σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική του.

Ο ρωσικός υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ επιβεβαίωσε ότι οι πυραύλοι Kinzhal είναι ικανοί να χτυπήσουν τόσο σταθερούς όσο και κινούμενους στόχους, συμπεριλαμβανομένων των εχθρικών αεροσκαφών, των καταδρομικών και πυραύλων κρουζ.

Το μήκος του KH-47M2 είναι περίπου τρία μέτρα, εξωτερικά διακρίνεται από την πρόσληψη αέρα του κινητήρα εκτόξευσης αέρα ramjet που προεξέχει στο κάτω μέρος - μια παρόμοια διαμόρφωση χρησιμοποιείται στους τελευταίους στρατηγικούς πυραύλους KH-101. Η ταχύτητα του νέου πυραύλου υπερβαίνει τα 4 Mach. Ένας από τους φορείς του νέου όπλου θα είναι και το μαχητικό Su-57.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail