Η σημερινή Μπουμπουλίνα είναι ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί που αργοπεθαίνει στις τουρκικές φυλακές

Η Μπουμπουλίνα που οι Ρώσοι την έκαναν ναύαρχο παρεμπιπτόντως θυσίασε τα πάντα για τον αγώνα. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες την έκαναν να πεθάνει αδικαίωτη. Η μνήμη της όμως δικαιώθηκε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Είναι καλό ένα κράτος να φροντί<ει να τιμάει τους ήρωες και τους αγωνιστές του όσο ζούν. Ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί από τη στιγμή που έμαθε ότι είναι Ελληνας του Πόντου δεν σταμάτησε να μάχεται για τη δικαίωση των καταπιεσμένων μειονοτήτων στην Τουρκία ξέροντας στους κινδύνους.

Αυτή τη στιγμή αργοπεθαίνει στις τουρκικές φυλακές χωρίς καμία προσπάθεια για τη απελευθέρωση του, ούτε καν αυτές οι προσχηματικές που γίνονται για την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών. 

Η Μπουμπουλίνα έδωσε τα πάτα για το έθνος του οποίου ένα κομμάτι εξακολουθεί να καταπιέζεται στην Τουρκία και ένα μέλος του να αργοπεθαίνει στις τουρκικές φυλακές επειδή τόλμησε να παλαίψει για το δίκαιο.

Μακάρι να μην πεθάνει μόνος και πικραμένος όπως η Μπουμπουλίνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail