Οργισμένο και απειλητικό τηλεφώνημα του Ερντογάν στο Μακρόν για τις FREMM

Freepen.gr - Σύμφωνα με ασφαλείς διπλωματικές πληροφορίες που επικαλούνται τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν δέχθηκε ένα θυμωμένο τηλεφώνημα διαμαρτυρίας από τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την γαλλική πρόταση προς την Αθήνα. Απείλησε εμμέσως το Γάλλο πρόεδρο ότι τέτοιες ενέργειες «βάλλουν ευθέως εναντίον του Ισλάμ» (!), προκαλώντας βεβαίως την απάντηση ότι η Γαλλία έχει τα δικά της ζωτικά συμφέροντα.

Εδώ αξίζει να θυμηθούμε και τις υποτιμητικές δηλώσεις του συμβούλου του, Γιγκίτ Μπουλούτ στο TRT για τη Γαλλία που είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr (διαβάστε εδώ). Ο Μπουλούτ είχε δηλώσει ότι αν οι Ελληνες πιστεύουν πως ο Γάλλος πρόεδρος θα σώσει την Ελλάδα, κάνουν λάθος  και πως το Γαλλικό Ναυτικό λόγω έλλειψης πυραύλων θα το βάλει στα πόδια όταν έρθει αντιμέτωπο με τον τουρκικό στόλο!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες των "Π", ο Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του και προς την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.

Η γαλλική προεδρία όμως φαίνεται ότι έχει δυσαρεστηθεί η ίδια από την πρόωρη και άκαιρη δημοσιοποίηση- και μάλιστα υπό μορφή κλεισμένης «συμφωνίας» της πρότασης Μακρόν προς τον κ. Τσίπρα και υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως η ισχυρή αντίδραση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί είχε τη σύμφωνη γνώμη του Γάλλου προέδρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail