Έβδομη φρεγάτα FREMM για την Ιταλία ενώ εμείς ακόμη δεν ξέρουμε τι μας γίνεται

Freepen.gr - Το ιταλικό ναυτικό παρέλαβε την πιο πρόσφατη φρεγάτα του, Federico Martinengo. Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Muggiano του Fincantieri, La Spezia, στις 24 Απριλίου αναφέρει το navaltoday.com.

Το Federico Martinengo είναι η έβδομη από μια σειρά από δέκα σκαφών του προγράμματος FREMM - Multi Mission European Frigates - που ανατέθηκε στο ναυπηγείο Fincantieri στο πλαίσιο του διεθνούς ιταλικού-γαλλικού προγράμματος, το οποίο συντονίζει ο Οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών.

Το Orizzonte Sistemi Navali - (51% Fincantieri και 49% Leonardo) - είναι ο κύριος εργολάβος της Ιταλίας στο πρόγραμμα FREMM, το οποίο προβλέπει την κατασκευή δέκα μονάδων, που έχουν ήδη παραγγελθεί.

Το Federico Martinengo καθελκύστηκε το Μάρτιο του 2017 και είναι η τρίτη φρεγάτα FREMM πολλαπλών αποστολών μετά τις παραδόσεις του Carlo Bergamini και του Luigi Rizzo το 2013 και το 2017, αντίστοιχα. Άλλες μονάδες της κατηγορίας που έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής είναι προσανατολισμένες σε ASW. Η Ιταλία θα λειτουργήσει τελικά έξι γενικές παραλλαγές και τέσσερις ανθυποβρύχιες παραλλαγές.

Με μήκος 144 μέτρων και εκτόπισμα 6.700 τόνων, οι φρεγάτες FREMM έχουν σχεδιαστεί για να φτάνουν σε μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων και να παρέχουν καταλύματα για 200 άτομα.

Τα πλοία του προγράμματος FREMM πρόκειται να αντικαταστήσουν τις φρεγάτες ιταλικού ναυτικού Lupo- και Maestrale που κατασκευάστηκαν από τη Fincantieri στη δεκαετία του 1970. 






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail