Μυστήριο με τις φρεγάτες FREMM - Διαψεύδει η Γαλλίδα υπουργός άμυνας - Έκπληκτοι στο ΥΕΘΑ

A 2012 file photo of "L'Aquitaine", a French FREMM multipurpose Aquitaine class stealth frigate. Photo: AFP
Freepen.gr - Η απόκτηση των δύο φρεγατών - ίσως των Languedoc και η Aquitaine - αποτελούν μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων με την Τουρκία.

Ωστόσο το πανηγυρικό κλίμα σχετικά με τις δύο φρεγάτες έρχεται να σκοτεινιάσει η αποδιδόμενη ακόλουθη δήλωση στη Γαλλίδα υπουργό Αμυνας, Florence Parly. Σύμφωνα με τη thelocal.fr δήλωσε:

«Δεν ισχύει η είδηση, αν και βέβαια είμαστε στη διάθεση των φίλων μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ακόμα πιο στενά».

Μια ελληνική πηγή του υπουργείου Άμυνας, αναφέρει ο γαλλικός ιστότοπος εξέφρασε έκπληξη για τα σχόλια της Parly, επιμένοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας είχε δώσει το πράσινο φως την Πέμπτη το βράδυ στον Κουβέλη για να μιλήσει για τη συμφωνία.

Μια λογική εξήγηση είναι ότι η συμφωνία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και σε επίπεδο ηγετών (Τσίπρας - Μακρόν).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail