Βρετανός δημοσιογράφος ανακαλύπτει πως στήθηκε η προβοκάτσια των χημικών στη Douma

Freepen.gr - Ο γνωστός δημοσιογράφος Βρετανός ρεπόρτερ, Ρόμπερτ Φίσκ πήγε στο Douma της Συρίας και ανακάλυψε ότι οι κάτοικοι που εμφανίζονται στη διαβόητη επίθεση με χημικά, στην πραγματικότητα υποφέρουν από απώλεια οξυγόνου λόγω της ζωής τους σε καταφύγια γεμάτα σκουπίδια και όχι από χημικά.

Ο Fisk, ανταποκριτής του Indipendent, και ένας από τους λίγους δυτικούς δημοσιογράφους που είχαν πάρει συνέντευξη από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, πήγε στη Ντούμα για να περάσει πίσω από τις γραμμές των δυτικών ΜΜΕ που παρουσίασαν στις αρχές Απριλίου τη χημική επίθεση του Μπασάρ Ασαντ.

Το ανατρεπτικό κομμάτι του Φισκ επικεντρώνεται στη μαρτυρία του Assim Rahaibani, ενός 58χρονου τοπικού γιατρού, ο οποίος του είπε ότι οι ασθενείς που τραβήχτηκαν στο βίντεο της υποτιθέμενης επίθεσης χημικών όπλων στη Douma - πράγματι υπέφεραν αλλά όχι από τοξίνες.

«Πράγματι υπέφεραν αλλά όχι λόγω χημικών αερίων αλλά από την πείνα και την υποξία» επειδή έπρεπε να ζουν σε γεμάτα σκουπίδια υπόγεια καταφύγια για να επιβιώσουν από τους κινδύνους της ένοπλης διαμάχης. Ο γιατρός είπε στον ανεξάρτητο ρεπόρτερ ότι τη νύχτα της 7ης Απριλίου, όταν υποτίθεται ότι έλαβε χώρα η υποτιθέμενη επίθεση, «υπήρχαν άνεμοι και τεράστια σύννεφα σκόνης άρχισαν να μπαίνουν στα υπόγεια και τα κελάρια όπου ζούσαν οι άνθρωποι».

Οι ασθενείς άρχισαν να φτάνουν στο υπόγειο νοσοκομείο πάσχοντας από υποξία και απώλεια οξυγόνου, συνέχισε ο Δρ. Rahaibani και προσθέτει: "Τότε κάποιος στην πόρτα, από τα Λευκά Κράνη φώναξε «αέριο!»Και άρχισε ένας πανικός. Οι άνθρωποι άρχισαν να ρίχνουν νερό ο ένας πάνω στον άλλο». Προσθέτει:« Ναι, το βίντεο γυρίστηκε εδώ, είναι αυθεντικό, αλλά αυτό που βλέπετε είναι άνθρωποι που υποφέρουν από υποξία - όχι δηλητηρίαση με αέριο».

Το εν λόγω υλικό ανέβηκε στο YouTube την ημέρα της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης. Λίγο αργότερα, γραφικές εικόνες με σκοπό να δείξουν τις τρομακτικές συνέπειες της επίθεσης άρχισαν να πλημμυρίζουν τα κοινωνικά μέσα. 

Η συνέχεια γνωστή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail