Η Ρωσία στέλνει όπλα αεράμυνας στη Συρία, προειδοποιεί το Ισραήλ για "καταστροφικές συνέπειες" αν τα στοχεύσει

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των πλοίων με όπλα που κατευθύνονται προς την Ταρτούς της Συρίας από τη Μαύρη Θάλασσα μέσω Βοσπόρου σημειώνουν στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile. 

Η επιτάχυνση της ρωσικής παράδοσης όπλων στη Συρία έχει σημειωθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μετά την επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας. Τα πλοία φορτώνονται με κοντέινερε που διαθέτουν στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Πιστεύεται ότι περιέχουν ποσότητες πυραύλων εναέριας άμυνας S-300 που προορίζονται για το συριακό στρατό και για συστήματα Pantsir-S1 μικρής εμβέλειας ικανά να παρακολουθούν UAV και πυραύλους κρουζ. Οι αποστολές περιλαμβάνουν επίσης μεγάλες ποσότητες αυτόματων πυροβόλων 30 χιλιοστών και εξοπλισμού ραντάρ.

Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, ανώτατοι αξιωματούχοι στη Μόσχα δήλωσαν στη ρωσική εφημερίδα Kommersant πως: Αν το Ισραήλ επιτεθεί στα νέα συστήματα αερομεταφοράς θα υποστεί "καταστροφικές συνέπειες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail