Πως να εξαφανίσεις μια πόλη από το χάρτη και να την κρατάς ερείπιο ή δείτε τι έκαναν οι ΗΠΑ στη Ράκκα

Freepen.gr - "Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δημοσιεύσει αεροφωτογραφίες που δείχνουν την τρομακτική κλίμακα της καταστροφής της Raqqa από τους βομβαρδισμούς του συνασπισμού των ΗΠΑ. Οι περισσότεροι οικισμοί, νοσοκομεία, τζαμιά, σχολεία και εγκαταστάσεις κρίσιμης υποδομής καταστράφηκαν", αναφέρει η δήλωση.

Οι φωτογραφίες της Raqqa που ελήφθησαν το 2014 έχουν επίσης παρουσιαστεί για να συγκριθούν με τις πρόσφατες που παρουσιάζουν μόνο ερείπια.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πολλοί από αυτούς που επιστρέφουν στην πόλη σκοτώνονται από διάφορες εκρηκτικές συσκευές και νάρκες.

"Από τον Οκτώβριο του 2017 έως το Μάρτιο του 2018, συνολικά 658 πολίτες που είχαν επιστρέψει στην πόλη τραυματίστηκαν από νάρκες, ενώ άλλοι 130 σκοτώθηκαν, καθώς καταγράφονται κάθε εβδομάδα 25-30 περιστατικά αυτού του είδους" σημειώνει η δήλωση.

Το υπουργείο επεσήμανε ότι οι βομβαρδισμοί της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχαν σκοτώσει χιλιάδες πολίτες των οποίων τα σώματα εξακολουθούσαν να παραμένουν κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων. "Δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, νοσοκομεία και φαρμακεία. Δεν έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για την ασφαλή επιστροφή πολιτών, ενώ εκείνοι που έχουν ήδη επιστρέψει αντιμετωπίζουν συνεχή κίνδυνο".

Αυτή είναι η κατάσταση στην κατεχόμενη Ράκκα, όταν σε όλες τις άλλες πόλεις της Συρίας που απελευθερώθηκαν υπήρξαν αποναρκοθετήσεις και εκκίνηση ανοικοδόμησης από τις πρώτες ημέρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail