Βρετανικά υποβρύχια έλαβαν εντολή να προσεγγίσουν τη Συρία - Επίθεση το βράδυ της Πέμπτης;

photo: royalnavy.mod.uk
Freepen.gr - Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου, τα βρετανικά υποβρύχια έχουν διαταχθεί να μετακινηθούν ώστε η εμβέλεια των πυραύλων τους να περιλαμβάνει τη Συρία, καθώς οι επιθέσεις κατά της πολύπαθης χώρας αναμένονται ήδη την Πέμπτη το βράδυ.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι η εντολή εκδόθηκε από την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May και ότι κάλεσε τους υπουργούς της για συνάντηση υπουργικού συμβουλίου έκτακτης ανάγκης με θέμα πώς η Βρετανία θα ανταποκριθεί στη χημική επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Douma.

Η Sky News αναφέρει ότι η May σύντομα θα ζητήσει από το υπουργικό συμβούλιο της να εγκρίνει τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις επιθέσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας κατά της υποτιθέμενης υποδομής χημικών όπλων της Συρίας. Αν και αναμένεται ότι η May θα πάρει την έγκριση των υπουργών για να συμμετάσχει στη δράση, η Telegraph θεωρεί ότι θα προηγηθεί μια συζήτηση με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Ένας εκπρόσωπος της May δήλωσε ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα συναντηθούν την Πέμπτη.

Ενώ τα βρετανικά υποβρύχια έλαβαν εντολή να έρθουν πιο κοντά στη Συρία, η Telegraph ανέφερε ότι ο Σύριος Πρόεδρος Bashar al-Assad κατευθύνει επίσης τα αεροσκάφη και τα οχήματα μακριά από τις βάσεις που ενδέχεται να στοχεύσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail