Κομάντος, σημαίες, νησίδες, εντάσεις, δημοσιεύματα - Η παράμετρος που δεν υπολογίζουμε σε όλα αυτά

Κατά καιρούς τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν προχωρήσει σε σειρά δημοσιευμάτων γύρω από τα ελληνοτουρκικά. Πολλές φορές τα ρεπορτάζ είναι πραγματικά αποκυήματα της τουρκικής φαντασίας πάνω σε ανύπαρκτα περιστατικά και φτιαγμένες φωτογραφίες.

Του Στρατή Μαζίδη

Συνήθως η ελληνική πλευρά και τα ΜΜΕ χλευάζουν τα τουρκικά παραμύθια και σταματούμε εκεί. Υπάρχει όμως μια παράμετρος την οποία παραβλέπουμε και είχαμε θίξει πριν από αρκετό καιρό σε ένα ψεύτικο συμβάν όταν η daiylsabah δημοσίευε τη διάσωση προσφύγων από Τούρκους λιμενικούς σε ελληνική βραχονησίδια.

Τι κοινό έχουν τα τουρκικά παραμύθια; Την επικράτηση και την εκτέλεση του καθήκοντος από τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Πού απευθύνονται κατά βάση; Στην τουρκική κοινή γνώμη. Στους κάτοικους της Ανατολίας που δεν καταλαβαίνουν πολλά πολλά και βλέπουν ότι οι γιουνάνηδες, οι γκιαούρηδες προκαλούν και οι άνδρες των ενδόξων τουρκικών σωμάτων ασφαλείας αποκαθιστούν την τάξη.

Δε θα φλυαρήσουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το συμβάν της απομάκρυνσης της ελληνικής σημαίας από τη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος που η Αθήνα διαψεύδει. Οι Τούρκοι όμως τι είδαν; Παρακολούθησαν τόσο τον πρωθυπουργό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ όσο και τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δίπλα στο ΓΓ του ΝΑΤΟ, να λένε ότι οι Ελληνες προκαλούν συνέχεια, ανέβασαν σημαία σε νησίδα και οι κομάντος μας την απομάκρυναν.

Για την τουρκική κοινή γνώμη αυτή είναι η...αλήθεια, είτε στέκει είτε όχι. Είναι μια αλήθεια που καλλιεργεί ψυχολογία, εδραιώνει το αίσθημα ανωτερότητας απέναντί μας και φανατίζει απέναντι σε "προκλητικούς" γείτονες που αψηφούν τις εκκλήσεις της "συνετής" Αγκυρας για αυτοσυγκράτηση.

Τα ψέματα της Αγκυρας δημιουργούν μια πραγματικότητα που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο υλοποιούμενο τουρκικό σχέδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail