Η Αττική Οδός πάει Ραφήνα και ο Προαστιακός Λαύριο

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και τη δημοσιογράφο κ. Μαρία Λιλιοπούλου του παραχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Διαβάστε το ενδιαφέρον απόσπασμα που αφορά την εκτέλεση νέων έργων στη χώρα.

ΕΡ. Σε ποια έργα θα δοθεί προτεραιότητα το επόμενο διάστημα;

ΑΠ. Τα νέα έργα που εκτελούνται, όπως τα σιδηροδρομικά που θα συνδέουν την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τα έργα του προαστιακού, αποτελούν έργα πνοής για τη χώρα. Έργα που δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται τους επόμενους μήνες, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, εκκρεμούσαν δεκαετίες. Σύντομα και τα δύο έργα θα εισαχθούν στη Βουλή για έγκριση της σύμβασης τους. Ξεκίνησε ο μεγάλος διαγωνισμός της γραμμής 4 του μετρό στην Αθήνα, του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, και εντός τριμήνου ξεκινούν οι διαγωνισμοί του ΒΟΑΚ, της παράκαμψης Χαλκίδας, των πρόδρομων εργασιών των επεκτάσεων του Μετρό στις Δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και του εμπορευματικού κέντρου Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες έγκρισης για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου και το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής. Νέα έργα που βρίσκονται στη διαδικασία ωρίμανσης είναι το μεγαλύτερο τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, τα δίκτυα γεωθερμίας και τα δίκτυα σύγχρονων συστημάτων άρδευσης.

ΕΡ. Ποιο είναι το ακριβές σχέδιο για την επέκταση της Αττικής Οδού;

ΑΠ. Εντός τεσσάρων μηνών θα έχουμε ώριμες μελέτες για την επέκταση του Προαστιακού από το αεροδρόμιο ως το Λαύριο, έργο που αποτελεί προτεραιότητα. Ώριμη μελετητικά θα είναι και η επέκταση της Αττικής Οδού στο τέλος του έτους. Έχουμε τέσσερα μεγάλα έργα: την επέκταση του προαστιακού από το αεροδρόμιο ως το Λαύριο, την οδική και σιδηροδρομική επέκταση προς Ραφήνα, τη σύνδεση της Λ. Κύμης με την εθνική οδό και την επέκταση από την Λεωφόρο Κατεχάκη ως την Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail