«Αν είχαμε λάβει την εντολή στα Ιμια, την επόμενη ημέρα τα τουρκικά πλοία θα ήταν όλα κολυμπηθρόξυλα»

Η εμπειρία και τα διδάγματα των Ιμίων - Το θέμα δεν είναι πόσα και ποια εξοπλιστικά προγράμματα θα κάνεις, παρότι μετά από 8 χρόνια καθήλωσης , είναι αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων με τέτοια επεκτατική πολιτική από πλευράς Τουρκίας, αλλά το θέμα είναι πόσο αποφασισμένος είσαι να κάνεις χρήση των οπλικών σου συστημάτων , όταν αυτό απαιτηθεί, είπε μεταξύ άλλων στον 98.4 ο υποναύαρχος ε.α και πρώην υπαρχηγός του Στόλου, Σπυρίδων Κονιδάρης, στον 98.4.

Με μια συγκλονιστική αφήγηση που καθήλωσε τους ακροατές, ο υποναύαρχος ε.α Σπυρίδων Κονιδάρης, μιλώντας για την κρίση των Ιμίων του 1996 και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του έτυχε σε εκείνο το συμβάν, εξήγησε γιατί η στρατιωτική ετοιμότητα οφείλει να συγχρονίζεται σε μια δημοκρατική πολιτεία με τις αποφάσεις που καλώς ή κακώς λαμβάνει η νόμιμα κάθε φορά εκλεγμένη ηγεσία της χώρας. Αναφέρθηκε στις τυχοδιωκτικές πράξεις για λίγα λεπτά δημοσιότητας με τις σημαίες στο Αιγαίο, εξήγησε τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τις υπερβάσεις με τις οποίες λειτουργούν για να είναι αποτελεσματικές οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και επέμεινε ότι αυτό που πρώτιστα χρειάζεται στις μέρες μας η Ελλάδα, είναι να βρουν οι πολίτες αυτά που τους ενώνουν στις δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται η πατρίδα μας.

Σημείωσε δε με έμφαση ότι το θέμα δεν είναι πόσα και ποια εξοπλιστικά προγράμματα θα κάνεις , παρότι μετά από 8 χρόνια καθήλωσης , είναι αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων με τέτοια επεκτατική πολιτική από πλευράς Τουρκίας, αλλά το θέμα είναι πόσο αποφασισμένος είσαι να κάνεις χρήση των οπλικών σου συστημάτων , όταν αυτό απαιτηθεί. Μόνο τότε καταλαβαίνει και η Τουκρία ότι το τίμημα θα είναι δυσανάλογο του οφέλους που προσδοκά από την πάγια επεκτατική της πολιτική.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...