Οργή στη Μόσχα - Ένα βήμα πριν τη διακοπή των αεροπορικών πτήσεων ΗΠΑ-Ρωσίας

© Sputnik / Iliya Pitalev
Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την Πέμπτη το μπλοκάρισμα των θεωρήσεων (visa) των ΗΠΑ ένα σκόπιμο βήμα που χρησιμοποιείται ως εργαλείο μόχλευσης κατά της Ρωσίας. Το υπουργείο αναφέρθηκε στην κατάσταση κατά την οποία οι Ρώσοι πολίτες πρέπει να περιμένουν μέχρι 250 ημέρες μόνο για να αποκτήσουν μια θεώρηση ως "εξαιρετικά απογοητευτική".

"Ο επίσημος χρόνος αναμονής για συνέντευξη θεώρησης, ο οποίος αυξήθηκε από την Ουάσιγκτον τον Αύγουστο του 2017 σε 85 ημέρες, προσφάτως επεκτάθηκε σε 250 ημέρες, δηλαδή οκτώ μήνες. Με άλλα λόγια, η αίτηση για θεώρηση δεν έχει νόημα", ανέφερε το υπουργείο .

Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι το ζήτημα των θεωρήσεων μπορεί να οδηγήσει στο να μένουν οι δύο χώρες χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες.

"Η Aeroflot, η μόνη εταιρεία που πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να αναγκαστεί να τις σταματήσει, καθώς τα πληρώματα αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες στην απόκτηση αμερικανικών θεωρήσεων", προσθέτει η δήλωση.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον προτιμά να σπάσει τους δεσμούς μεταξύ του ρωσικού και του αμερικανικού λαού, επιβάλλοντας εμπόδια στις θεωρήσεις.

"Καμία εξήγηση δεν είναι σε θέση να θολώσει και να δικαιολογήσει αυτήν την κακή γραμμή [της αμερικανικής πολιτικής]. Από την πλευρά μας, αντίθετα, είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους Αμερικανούς που έρχονται στη Ρωσία Αναμένουμε ότι οι Αμερικανοί πολίτες που θέλουν να δουν τη χώρα μας τα δικά τους μάτια θα γίνουν περισσότεροι από τη στιγμή που η άμεση επικοινωνία είναι ο καλύτερος τρόπος για την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης", αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας ότι ήταν η ιδέα της Ουάσιγκτον να μειώσει το διπλωματικό προσωπικό στη Ρωσία το 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail