Πούτιν σε ΗΠΑ: Παραβιάσατε κάθε έννοια δικαίου στη Συρία - Χτυπήσατε χώρα που πολέμα την τρομοκρατία!

Russian President Vladimir Putin © Mikhail Klimentyev / AFP
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χτύπησαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας στην αμερικανο-γαλλική-βρετανική επέμβαση στη Συρία όπως μεταδίδει το RT.

Η Ουάσιγκτον ξεκίνησε "μια επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στην τρομοκρατία", ανέφερε η δήλωση. Ο Πούτιν τόνισε ότι οι πολυεθνικές επιθέσεις δεν είχαν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και έλαβαν χώρα «κατά παράβαση του Χάρτη και των αρχών του διεθνούς δικαίου των Ηνωμένων Εθνών».

Επιπλέον, η τρέχουσα κλιμάκωση της συριακής κρίσης έχει «καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του συστήματος των διεθνών σχέσεων.» Ωστόσο, η ιστορία θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα όπως «έχει ήδη βρει την Ουάσιγκτον υπεύθυνος για τις σφαγές στη Γιουγκοσλαβία. Στην πραγματικότητα, με τη χρήση βίας, η Ουάσινγκτον προκαλεί μόνο ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή, σύμφωνα με το Ρώσο ηγέτη.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία καλεί επείγουσα συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει τις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, κατέληξε η δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail