Ο Κουβέλης βλέπει να καλοκαιριάζουν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί στις φυλακές και χαρακτηρίζει την ύψωση σημαίας εντός συνόρων ως εξωτερική πολιτική

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε:

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει πρόβλημα και με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, σημείωσε:

Η Τουρκία όπως είναι γνωστό, ενέταξε στην ένταση των σχέσεων της με τη χώρα μας και το ζήτημα της κράτησης των δύο αξιωματικών μας και το παρέπεμψε σε τουρκικό δικαστήριο. Και δεν πρόκειται για αδυναμία της Τουρκικής Δικαιοσύνης να κινηθεί με ταχύτητα. Η κράτηση των δύο αξιωματικών μας είναι παράνομη. Κρατούνται άλλωστε, χωρίς κατηγορητήριο. Χρονοτριβεί η διαδικασία, κλιμακώνοντας στο επίπεδο αυτό την ένταση η Τουρκία, στο όνομα δικαστικών διαδικασιών και παρατείνει την κράτηση των δύο στρατιωτικών μας. Και το γεγονός αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Ερντογάν δεν θα θελήσει να αναιρέσει αυτή τη χρονοτριβή και να επιταχύνει τις διαδικασίες που εκκρεμούν ενώπιον της Τουρκικής Δικαιοσύνης [με άλλα λόγια καλό καλοκαίρι και βλέπουμε]. Δεν υπάρχει κατηγορητήριο, άρα είναι παράνομη η κράτηση. Το δεύτερο, παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και βεβαίως στην υπόθεση αυτή να συνυπολογίσουμε και τη Συνθήκη της Γενεύης. Αναφέρομαι όχι για να καταγράψω το νομικό πλαίσιο αλλά για να πω ότι όλα αυτά τα περιφρονεί η Τουρκία, ακριβώς γιατί εντάσσει την υπόθεση σε αυτό που επιλέγει, ως στοιχείο έντασης των σχέσεών της με τη χώρα μας. Κατά τούτο, δεν μπορώ να εκτιμήσω πόσο θα κρατήσει η φυλάκιση, η παράνομη φυλάκιση των δύο αξιωματικών μας.

Για το περιστατικό με της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στην βραχονησίδα:

Η ανύψωσης μιας σημαίας έχει και τους δικούς της κανόνες, όπως αυτοί οι κανόνες προσδιορίζονται από το νόμο, αλλά ας φύγουμε από αυτό. Η εξωτερική πολιτική [εξωτερική πολιτική η ύψωση σημαίας μέσα στην ελληνική επικράτεια και σε απόσταση από τα σύνορα;] μιας χώρας δεν μπορεί να χαράσσεται και να ασκείται με αυθορμητισμούς, τους οποίους, αν θέλετε, στο βάθος σέβομαι και τιμώ αλλά πρόκειται για αυθορμητισμούς οι οποίοι βλάπτουν την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής. Η εξωτερική πολιτική της χώρας πρέπει να ασκείται από τα υπεύθυνα όργανα της Πολιτείας. Κατά τούτο με τις δηλώσεις του χθες ο κύριος Καμμένος στη Βουλή είχε απόλυτο δίκιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail