Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ: Ελάτε στα σύγκαλά σας για τη Συρία, θα είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας!

Freepen.gr - Η αντίδραση των ΗΠΑ στο υποτιθέμενο χημικό περιστατικό στην πόλη Douma έδειξε σαφώς ότι ήταν το μακρόπνοο πρόσχημα για να επιτεθεί στη Συρία, που τελικά παρασχέθηκε από τους προβοκάτορες των Λευκών Κρανών, ανέφερε ο Ρώσος απεσταλμένος του ΟΗΕ, Vassily Nebenzia.

Το φερόμενο χημικό περιστατικό στο Douma ήταν μόνο επωφελές για τους μαχητές, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, προτρέποντας τους δυτικούς ομολόγους του να εξηγήσουν γιατί θα αποφάσιζε η Δαμασκός μια τέτοια κίνηση. Η υποτιθέμενη επίθεση αναφέρθηκε το Σάββατο, εν μέσω της εκκένωσης των μαχητών από την πολιορκημένη πόλη.

"Αυτή η πρόκληση ήταν σαν ένα αεράκι του καθαρού αέρα που χρειάζονταν οι μαχητές που έλαβαν τέτοια έγκαιρη υποστήριξη από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες", δήλωσε ο Nebenzia στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη. Προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να μην ξεκινήσουν μια στρατιωτική δράση στη Συρία παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ.

"Εάν αποφασίσατε να εκτελέσετε μια παράνομη στρατιωτική προσπάθεια, ελπίζουμε, ελπίζουμε ότι θα έρθετε στα σύγκαλά σας. Θα είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας" ανέφερε ο Nebenzia.

"Δε θέλετε να ακούσετε ότι δεν έχουν εντοπιστεί ενδείξεις χημικής επίθεσης στη Douma. Απλά αναζητείτε μόνο ένα πρόσχημα και σας δόθηκε από τους προβοκάτορες των Λευκών Κρανών", δήλωσε ο Nebenzia.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail