Τα βλέπουν αυτά στην Κύπρο; Με έξι νέες πανίσχυρες κορβέτες το Ισραήλ θωρακίζει την ΑΟΖ του (και όχι με διεθνές δίκαιο και ψηφίσματα)

A computer graphic rendering of a Sa'ar 6 corvette, which is currently being constructed for the Israeli Navy in Germany. (Israel Defense Forces)
Freepen.gr - Το ισραηλινό Ναυτικό ανακοίνωσε την Κυριακή τα ονόματα των τεσσάρων νέων κορβέτων κατηγορίας Sa'ar 6, το πρώτο από τα οποία πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη του 2019.

Τα πλοία θα ονομάζονται "Magen", που σημαίνει ασπίδα. "Oz", που σημαίνει ανδρεία, "Atzmaut", που σημαίνει ανεξαρτησία και "Nitzahon", που σημαίνει νίκη.

Η πρώτη κορβέτα προγραμματίζεται να φτάσει στα τέλη του 2019. Οι άλλες τρεις θα παραδοθούν στις αρχές του 2021.

Τα πλοία είναι πολύ μεγαλύτερα και ισχυρότερα από τα πολεμικά πλοία Sa'ar 5 - που σήμερα είναι τα μεγαλύτερα του Ισραήλ - και προορίζονται ειδικά για την προστασία του πεδίου φυσικού αερίου της χώρας και των θαλάσσιων οδών αναφέρουν οι timesofisrael.com.

"Η άφιξη των πλοίων θα αλλάξει σημαντικά το πρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού", δήλωσε ο επικεφαλής του ισραηλινού ναυτικού Maj. Gen. Eli Sharvit.

"Το ναυτικό θα λειτουργήσει σκάφη με νέες δυνατότητες που δεν έχουμε σήμερα", είπε.

Τα πολεμικά πλοία μήκους 300 ποδιών (90 μ.), τα οποία κατασκευάζονται επί του παρόντος στο Kiel της Γερμανίας, θα εξοπλιστούν με ευαίσθητο εξοπλισμό ανίχνευσης - για να παρακολουθούν τόσο τη γύρω θάλασσα όσο και τον εναέριο χώρο - καθώς και με επιθετικά όπλα αλλά και αμυντικούς πυραύλους. Επίσης θα διαθέτουν ελικοδρόμιο για Sikorsky SH-60 Seahawk.

"Θα τις χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τελευταίο εκατοστό", δήλωσε ανώτερος αξιωματικός σε δημοσιογράφους.

Οι κορβέτες Sa'ar 6 θα εξοπλίζονται τόσο με μια τροποποιημένη έκδοση του συστήματος Iron Dome, καθώς και με τον σύστημα αναχαίτισης πυραύλων Barak 8.

"Αλλά οι Sa'ar 6 δεν είναι μόνο αμυντικές. Θα είναι επίσης σε θέση να επιτεθούν από μεγάλη απόστασης. Είναι θανατηφόρες και μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απειλές", είπε ο αξιωματικός.

Άραγε αυτά τα βλέπουν στην Κύπρο (και την Ελλάδα); Έτσι φυλάσσονται τα θαλάσσια σύνορα, τα κοιτάσματα και η ΑΟΖ, με ισχυρές, σύγχρονες κι ικανότατες μονάδες. Ούτε με ευχολόγια, ούτε με διεθνές δίκαιο, ούτε με ψηφίσματα της Κομισιόν. Διαφορετικά βλέπεις τους Τούρκους να περικυκλώνουν τις πλατφόρμες και να τις εκδιώκουν με την απειλή βύθισης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail